Cargill sustine accesul tinerilor la educatie in comunitatile in care activeaza

cargill2Cargill a implementat doua proiecte de responsabilitate sociala in Ograda si Colelia, judetul Ialomita, ca parte a angajamentului de a sprijini educatia in zonele unde isi desfasoara activitatea. Actiunile au fost realizate cu implicarea partenerilor strategici locali, fermieri si autoritati, dar si a voluntarilor Cargill. Actiunea din Colelia a avut loc in data de 26 mai la gradinita din localitate. Participantii au construit gardul, au vopsit locul de joaca si au plantat flori, totul pentru a crea un mediu mai placut. De asemenea, cu ajutorul Fundatiei Noi Orizonturi, 40 de copii au beneficiat de o lectie aparte, prin intermediul jocurilor practice. Scopul a fost de a-i invata pe acestia cum cargill1pot sa se implice in protejarea mediului in fiecare zi. Mai mult, atat gradinita cat si scoala din localitate au primit din partea Cargill echipamente IT care vor permite organizarea unor lectii interactive in engleza si franceza, prescolarii si elevii putand acum sa isi dezvolte abilitatile de comunicare in limbi straine.

Diana_Ojica_Presedinte_Comitetul_pentru_Responsabilitate_Sociala_Cargill_01„Educatia reprezinta piatra de temelie atat in dezvoltarea personala cat si profesionala a fiecarui individ. Prin urmare, daca nu putem oferi o educatie potrivita copiilor nostri, comunitatile nu vor prospera. Actiunile noastre din Colelia si Ograda sunt exemple ale sustinerii si interesului Cargill in acest sens. Apreciem pe aceasta cale implicarea partenerilor nostri locali care au dovedit inca o data ca promovarea unui model de afaceri responsabil este parte a obiectivului nostru”, a declarat Diana Ojica, Presedinta Comitetului CSR Cargill Romania.

Activitatile au continuat in 28 mai, cand echipa Cargill a vizitat Scoala Gimnaziala „Ion Perlea” din localitatea Ograda pentru a echipa laboratorul de chimie. Reafirmand angajamentul Cargill pentru dezvoltare sustenabila, peste 20 de copii au participat la o lectie despre protectia mediului, sustinuta de data aceasta de ONG-ul Junior Achievement.

Toate aceste activitati au fost implementate intr-un efort comun care a reunit voluntari Cargill si parteneri strategici precum: Nimex, Samcom si Ograsil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.