Cargill sustine programul Fiecare Copil in Gradinita si in Vrancea

Cargill_OvidiuRo_Fiecare_Copil_in_Gradinita_2012Compania Cargill sustine Asociatia OvidiuRo sa deruleze Programul Fiecare Copil in Gradinita si in comuna Timboesti, din Vrancea. Prin intermediul acestui program se vor oferi, lunar, tichete sociale in valoare de 50 de lei familiilor defavorizate din localitate, cu conditia ca parintii sa isi trimita copiii la gradinita in fiecare zi. De asemenea, copiii vor primi rechizite si, cu sprijinul autoritatilor locale, imbracaminte si incaltaminte. In cei trei ani de cand Cargill sustine comunitatea dinCargill_OvidiuRo_Fiecare_Copil_in_Gradinita_Podari_Dolj1_2012 Podari, 87% dintre copiii saraci au avut prezenta zilnica.

Vasile Varvaroi, Director General al Cargill in Romania„Resursa cea mai de pret a unei societati o reprezinta generatiile fragede, ce au nevoie de formare in spiritul accesului egal la educatie. Ele vor contribui, astfel, la conturarea unui viitor mai bun si mai prosper. Cargill doreste sa fie parte din acest proces si va fi mereu un partener de nadejde pentru comunitatile in care opereaza. In baza rezultatelor obtinute in Podari, am decis sa sprijinim initiativa OvidiuRo si in zona Moldovei”, a declarat Vasile Varvaroi, Director General al Cargill in Romania.

Asociatia OvidiuRo instruieste si asista scolile si comunitatile pentru a integra cu succes in sistemul educational, de la o varsta frageda, copiii care traiesc sub limita saraciei. Succesul programului Fiecare Copil in Gradinita a avut ca elemente centrale colaborarea stransa cu autoritatile locale, scolile din comunitati si companii private.

In noul an scolar, peste 2000 de copii din zone rurale sarace ale Romaniei vor beneficia de sprijin pentru a veni zilnic la gradinita.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.