Carpatcement: Peste 1.000 de arbori plantati de voluntari in comuna Tasca-Neamt

Carpatcement, in parteneriat cu primaria Comunei Tasca din judetul Neamt, a organizat recent Ziua Voluntarului Carpatcement in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Actiunea a avut ca scop plantarea de arbori pe marginea drumului national care trece prin localitate, eveniment in care au fost implicati voluntari de la Scoala Generala cu clasele I-VIII Tasca, de la Liceul Teoretic din Bicaz, angajati ai fabricii de ciment, ai primariei, precum si locuitori din Tasca. Au fost plantati peste 1.000 de puieti de artar, tei, frasin, mesteacan si salcam, material saditor asigurat de Carpatcement.

“Carpatcement a inteles cat de importante sunt comunitatile locale, nu doar pentru dezvoltarea sociala la nivel national, dar si pentru succesul economic al companiei in sine, doua lucruri complementare de altfel. Cu cat comunitatea este mai implicata si mai activa, cu atat problemele socio-economice sunt mai putine. Prin ajutorul material si exemplul de implicare comunitara, noi ne-am asumat rolul de liant al acestor energii locale, care si-au gasit expresia in Ziua Voluntarului si in proiectul Acces la Educatie, doua initiative pe care le vom continua si in viitor”, a declarat Bogdan Arnautu, Sef Departament Comunicare al Carpatcement Holding S.A.

Plantarea de arbori de la Tasca este rezultatul discutiilor din cadrul „Sfatul Batranilor”, un proiect care ii reuneste, in cadrul unor intalniri periodice de lucru, pe cei mai importanti reprezentanti ai comunitatii din zona fabricii si de la nivelul judetului. „Sfatul Batranilor” si-a propus sa identifice problemele din comunitatile limitrofe fabricilor Carpatcement si sa contribuie la rezolvarea acestora prin stimularea colaborarii intre companie (cel mai important actor economic din comunitate), reprezentantii institutiilor publice si alti lideri formali sau informali de la nivel local.

La actiune au participat peste 100 de voluntari, printre care membri ai comunitatii locale si reprezentanti ai institutiilor de la nivel judetean. Copiii, cel mai important capital uman din comunitate, au fost in prim plan, mai ales ca in aceeasi zi, la Centrul Cultural Tasca, a avut loc intalnirea cu elevii din cadrul proiectului „Acces la Educatie”, o alta initiativa locala a Carpatcement care s-a nascut din consultarile cu liderii comunitatii locale. In cadrul acestei intalniri, reprezentantii Carpatcement au discutat cu copiii pe marginea importantei planificarii timpurii a carierei profesionale. Cu aceasta ocazie a fost lansat si un concurs cu premii pentru elevii scolii din localitate, iar intalnirea a fost precedata de o vizita in fabrica de ciment a copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.