Carrefour a dat startul Caravanei “Pofta de carte” ce vizeaza peste 10.000 de copii

carrefour-sesiuni-de-lectura-interactivaCarrefour Romania si Asociatia OvidiuRO au dat startul Caravanei “Pofta de carte” cu sesiuni de citit pe tot parcursul anului scolar 2016-2017. Proiectul isi propune sa creasca nivelul de constientizare a importantei cititului interactiv, “cu glas tare”, dar si a necesitatii unei alimentatii sanatoase pentru copii. Cu sprijinul autoritatilor locale si judetene, Caravana Pofta de carte a inceput in judetul Arges, unde traiesc peste 3300 de copii ce ar putea beneficia de programul national Fiecare Copil in Gradinita (FCG) si in judetul Bihor, cu peste 2600 de copii eligibili estimati. Pana la finalul anului scolar, aceasta caravana va ajunge la copii defavorizati din toate cele 41 de judete ale tarii, proiectul fiind ocarrefour-degustari-de-fructe-si-legume-in-comunitatile-din-judetul-arges continuare fireasca a Caravanei de vara FCG ce a acoperit 99 de comunitati din 15 judete.

Andreea_Mihai_Director_de_Marketing_Carrefour_Romania_SANe bucuram sa putem sustine in continuare programul Fiecare Copil in Gradinita initiat de OvidiuRo si devenit in scurt timp – cu implicarea companiilor private, a autoritatilor publice nationale si locale si unitatilor de invatamant – un mecanism eficient de combatere a fenomenului parasirii timpurii a scolii, ce ia amploare in zonele sarace din Romania. Anul acesta ne dorim sa apropiem si mai mult de educatie copiii si parintii din mediile defavorizate si sa promovam doua mesaje esentiale pentru sansa acestora la o viata mai buna: importanta cititului interactiv si necesitatea unei alimentatii sanatoase’’, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamica Comerciala&Pricing Carrefour Romania.

In cadrul programului,copiii de varsta prescolara – indiferent daca sunt inscrisi sau nu – sunt invitati alaturi de parintii lor sa participe la sesiuni de citit interactiv, cu glas tare, la gradinita din localitate.  La finalul acestor sesiuni, fiecare copil primeste propria carte (,,Sa mancam multe culori’’), personalizata cu numele lui de catre profesor, pe care o poate lua apoi acasa. Tema sesiunilor de citit de anul acesta este alimentatia sanatoasa, iar cititorii pornesc activitatea de la o carte publicata initial in limba engleza si adaptata de OvidiuRo pentru copiii din Romania.

Carrefour Romania a sustinut si Caravana de Vara FCG, pe parcursul careia au fost distribuite prescolarilor un numar de 6000 de carti iar peste 3000 de parinti au fost consiliati cu privire la importanta educatiei timpurii si a cititului impreuna cu cei mici. In acest an scolar, Caravana Pofta de Carte va aduce literatura pentru copii si sfaturi pentru alegeri sanatoase in alimentatie pentru peste 10.000 de copii si pentru parintii acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.