Carrefour si Crucea Rosie au distribuit aproape 200 tone de alimente

In cadrul proiectului “Banca de Alimente”, in intervalul aprilie-octombrie 2012, Crucea Rosie Romana impreuna cu Fundatia Internationala Carrefour si Carrefour Romania au dat alimente la 15.800 de familii nevoiase (47.358 de persoane). Acestora le-au fost distribuite 189.600 kg de alimente de baza, in procesul de sortare si distributie a alimentelor implicandu-se 230 de voluntari. Pachetele au ajuns in 18 judete ale tarii, respectiv in 262 localitati din mediul rural si urban. Au primit pachete cu produse greu perisabile familii sarace din judetele Alba, Bistrita Nasaud, Botosani, Caras Severin, Covasna, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Neamt, Olt, Salaj, Tulcea, Teleorman, Vaslui si Valcea. Fiecare pachet a continut: conserve din carne, pateuri, orez, zahar, ulei, faina, malai, fasole uscata, bulion, paste fainoase si biscuiti. Valoarea totala a proiectului a fost de 200.000 de euro, din care Fundatia Internationala Carrefour si Carrefour Romania au contribuit cu o finantare de 150.000 de euro si Crucea Rosie Romana cu 50.000 de euro.

„Cresterea somajului, pierderea locurilor de munca, cresterea costurilor la facturile pentru utilitati au creat o noua categorie de persoane afectate de criza economica – noii saraci. Urgenta sociala reala a acestor familii este lipsa accesului la o alimentatie normala. Multumim partenerilor nostri, pentru ca in acest context economic s-au alaturat eforturilor Crucii Rosii romane de a-i ajuta pe cei mai greu afectati”, a declarat Mihaela Geoana, Presedinte a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Carrefour Romania este primul partener al Crucii Rosii Romane care s-a alaturat proiectului Banca de Alimente. A oferit spatii in toate magazinele sale de tip hipermarket din tara pentru amplasarea de recipienti de colectare a alimentelor cumparate si donate de catre cetateni, precum si transportul acestora la depozitele Bancii de Alimente. Urne pentru colecta de bani au fost amplasate la casele de marcat ale magazinelor Carrefour.

„Donarea unui pachet de faina sau a unei conserve poate parea un lucru lipsit de importanta pentru majoritatea oamenilor. Pentru miile de familii din Romania aflate in pragul saraciei, acest ajutor primit devine vital in conditiile unei economii precare si a unei rate a somajului ingrijoratoare. Romanii au inteles acest lucru iar, prin magazinele sale din tara, Carrefour sprijina aceste initiative si faciliteaza accesul clientilor sai la punctele de colectare ale Crucii Rosii”, a declarat Andreea Mihai, director marketing la Carrefour Romania.

In prezent, proiectul Banca de Alimente se implementeaza in 24 de hipermarketuri Carrefour din Arad, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Focsani, Iasi, Oradea, Pitesti, Sibiu, Suceava şi Drobeta Turnu Severin, precum si in supermarkturile Market din Bacau. Alimentele colectate in aceste judete sunt distribuite si in celelalte localitati din tara catre persoanele nevoiase. Pana in luna ianuarie 2013, prin magazinele Carrefour au fost stranse 159.653 kg de alimente pentru proiectul Banca de Alimente a Crucii Rosii romane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.