Cartoon Network si Alex Velea sustin campania “CN Clubul Prieteniei”

violenta-scoalaCartoon Network si Alex Velea incurajeaza copiii si tinerii din Romania sa spuna stop fenomenului bullying in campania “CN Clubul Prieteniei”. Sub sloganul ”Fii prietenos, nu rautacios!”, campania are ca obiectiv sensibilizarea si incurajarea copiilor de a lua masuri impotriva hartuirii si agresiunii de orice fel. Prin intermediul animatiilor, Cartoon Network ii incurajeaza pe copii sa vorbeasca despre experientele lor, sa ii sprijine pe cei hartuiti si sa fie prietenosi cu toti ceilalti. Intrucat fenomenul bullying afecteaza copiii din intreaga tara, Cartoon Network colaboreaza cu Asociatia „Telefonul Copilului”. Scopul acestei asocieri este de a informa despre bullying si pentru a oferi consiliere si ajutor celor care au nevoie. Intre 2011 – 2013, AstelefonulCopiluluiociatia „Telefonul Copilului” a inregistrat peste 2.900 de apeluri de la copii care au dorit sa vorbeasca despre bullying, 57% dintre acestia fiind baieti cu varste intre 12 – 17 ani.

alex Velea2Ma bucur sa stiu ca ii pot ajuta pe copii sa se opuna fenomenului bullying. Este o problema reala si toti copiii din Romania pot fi afectati. Cred ca primul lucru pe care cei mici trebuie sa il faca intr-o astfel de situatie este sa stea de vorba cu o persoana apropiata, de incredere, si sa povesteasca prin ce trec. Nu trebuie sa sufere in tacere sau sa ramana indiferenti atunci cand asista la astfel de hartuiri. Toti putem fi prietenosi si respectuosi fata de ceilalti”, a declarat Alex Velea.

Alex Velea apare in spotul campaniei Cartoon Network. Campania mai include si o serie de clipuri animate care se adreseaza atat copiilor care sunt afectati de fenomenul bullying, cat si celor care sunt agresivi sau celor care sunt simpli observatori. Copiii afectati direct sau indirect de fenomenul bullying beneficiaza de consiliere din partea unor persoane cu experienta in abordarea acestor probleme pe website. Pentru mai multe detalii, click AICI.

Peste 1.000 de copii din Romania au sunat in 2014 la “Telefonul Copilului 116 111” pentru a vorbi despre cazuri de bullying. Majoritatea celor afectati de fenomenul bullying sunt copiii cu varste intre 12 – 17 ani.

3 Responses

  1. petra daniel spune:

    ajutatima ma bate un copil din clasa a 6-a

  2. mihai spune:

    doi copii din clasa ne bate adica ne impinge de garduri cand ne punem pe o banca in curtea scoli langa gard ne imping apoi cand vine doamna iei pleaca si ne cearta pe noi doamnele .

  3. faloba darius spune:

    un copit imi cere bani si daca nu i dau ma bate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.