Castigatorii Galei Societatii Civile 2013 aplaudati la scena deschisa

In cadrul festivitatii de acordare a premiilor Galei Societatii Civile 2013, care a avut loc la Opera Nationala Bucuresti, au fost premiate si aplaudate cele mai bune initiative din cele 220 de proiecte si programe inscrise in competitia din acest an. Evenimentul s-a desfasurat sub sloganul “Si binele poate fi senzational” si a fost prezentat de Mircea Toma si Catalin Stefanescu. Marele Premiu al competitiei a fost castigat de proiectul Scoala mea in spital, al Asociatiei Little People Romania, prin care organizatia ajuta copii si adolescenti internati in sase sectii de oncopediatrie sa tina pasul cu materiile predate in scoala, intr-o maniera practica si distractiva. Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societatii Civile, decernat pentru cel de-al treilea an consecutiv in cadrul Galei Societatii Civile, a fost oferit Fundatiei SOROS Romania.

Premiile Fundatiei Gala Societatii Civile pentru Campanii Sociale au fost decernate: Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si agentiei Publicis Bucharest pentru campania “Print si Cersetor”; Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, E.ON Romania si agentiei Friends Advertising pentru campania “F.O.C. – Flacarile Omoara Copii”; WWF Romania si agentiei Headvertising pentru campania “Salvati Padurile Virgine” si Asociatiei Salveaza Vieti si agentiei Graffiti BBDO pentru campania „How Long Would You Wait?”. Simona AnaMaria Marinescu a primit un Premiu Special pentru intreaga activitate diplomatica si pentru recunoScoala asterea adusa Romaniei in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite.

Cele mai multe trofee au fost revendicate de catre Asociatia Little People Romania, care a castigat cinci premii pentru proiectele: “Scoala mea in spital” – Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2013 si Premiul I in cadrul sectiunii “Educatie, Invatamant, Cercetare”, „Campionii Paralimpici” – Premiul I in cadrul sectiunii „Apararea drepturilor individuale/ colective”, „Revista Temerarii” – Premiul I in cadrul sectiunii “Servicii de asistenta sociala” si Premiul II in cadrul sectiunii „Sanatate” pentru proiectul „Nu Mi-e Frica!”.

Asociatia Salvati Dunarea si Delta a castigat doua trofee pentru proiectul “La vanatoare de vanatori in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii” in cadrul sectiunilor “Protectia mediului” si „Buget – / Eficienta+”.

Alte organizatii carora le-au fost decernate mai multe premii in cadrul editiei sunt: Ador Copiii, Asociatia M.A.M.E., Asociatia Telefonul Copilului, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Grupul de initiativa “Impreuna pentru Sanatatea Rurala”, Salvati Copiii Romania, Samusocial din Romania si Fundatia Soros Romania.

In cadrul sectiunii dedicata editiei, 2013 – Anul European al cetatenilor, locul I a revenit propunerilor de proiecte “Am drepturi, vreau sa fiu drept!”, realizata de Asociatia Culturala “Armonie si Culoare”, in parteneriat cu Penitenciarul de Minori si Tineri Bacau si “My European Nextdoor Neighbour” al Grupului de initiativa din Scoala Gimnaziala “Serban-Voda Cantacuzino” Calimanesti.

Toate proiectele castigatoare ale editiei 2013 pot fi vizualizate AICI

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.