Ce vrea sa faca Google pentru oameni in urmatorii cinci ani

Google educationDirectorul executiv Google, Sundar Pichai, a postat ieri pe blogul Google un articol intitulat Opportunity for everyone – O sansa pentru toti. „Pentru mine, Pittsburgh e un loc special. A fost primul oras care m-a intampinat in America, acum 24 de ani. Era prima oara cand ieseam din India […]”, isi aminteste Pichai in debutul articolului.

„Misiunea noastra la Google este sa ne asiguram ca informatia este accesibila si foloseste tuturor, nu doar catorva […] Internetul trebuie sa ofere tuturor sansa de a deveni ceea ce isi doresc – programatori, antreprenori, creatori, iar noi ii ajutam prin platformele pe care le construim”, continua Pichai.

Piata muncii este intr-o rapida si continua schimbare, iar educatia nu tine pasul cu aceste schimbari. Pichai citeaza un studiu realizat la nivel international de The Economist Intelligence Unit din care reiese ca mai putin de jumatate dintre tinerii de 18-25 de ani cred ca educatia ii echipeaza cu constintele necesare integrarii lor pe piata de munca. O concluzie aproape uluitoare este aceea ca in 2020, o treime din joburi vor cere abilitati care astazi nu sunt comune.

„Avem o problema mare, iar cand ne confruntam cu o asemenea problema, ne intrebam cum putem face sa o rezolvam”, spune Pichai, care anunta un program integrat Google de sprijin pentru dezvoltarea profesionala a americanilor si pregatirea lor pentru viitoarea piata a muncii.

Un prim pilon al acestui program este Grow with Google – Cresti cu Google. Un centru educational online care ofera formare gratuita celor aflati in cautarea unui nou job, profesorilor, studentilor, micilor antreprenori etc.

O alta initiativa este extinderea programului de granturi pentru organizatii neguvernamentale cu proiecte de educatie. Google va oferi la nivel global fonduri in valoare de 1 miliard USD in urmatorii cinci ani. Si tot in urmatorii cinci ani, Google si-a propus sa-si stimuleze angajatii sa ofere 1 milion de ore de voluntariat organizatiilor neguvernamentale.

Sursa foto: edu.google.com

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.