Ceetrus a deschis Cartier Hub, primul hub comunitar realizat intr-un centru comercial

Lansare_CartierHub Ceetrus a deschis in centru comercial Drumul Taberelor – Cartier Hub, primul hub comunitar din Romania.

Spatiul are scopul de a servi drept platforma de activare a comunitatii locale si are o suprafata de 317 metri patrati. Investitia pentru amenajarea si dotarile acestuia s-a ridicat la 170.000 de euro.

Cartier Hub din Drumul Taberelor este un spatiu pus la dispozitia comunitatii din cartier, pentru a veni in intampinarea nevoilor si asteptarilor oamenilor. Rolul spatiului este acela de catalizator al vietii urbane a cartierului, prin aducerea laolalta a diverselor grupuri sociale si de cooperare, cu scopul imbunatatirii calitatii vietii din cartier. Oricine poate folosi spatiul daca doreste sa sustina activitati non-profit. Aici se vor organiza ateliere educative si de dezvoltare personala, destinate copiilor, adultilor si seniorilor, cursuri de educatie civica, arta, reciclare, etc.

“Prin Cartier Hub dorim sa oferim locuitorilor din cartier un spatiu de exprimare, un loc construit ca raspuns la nevoile lor. Spatiul este locul care ii aduce pe oameni impreuna si ii ajuta sa creeze legaturi cu cei din jur. Noi la Ceetrus credem ca o societate care creeaza legaturi intre oameni, construieste un viitor mai bun pentru toti”, a declarat Raluca Crisan, Country Leader  Ceetrus Romania.

Sala de conferinte din hub poate fi folosita gratuit pentru intalniri ale grupurilor de initiativa civica si pentru organizarea de seri comunitare. In paralel, vor fi orCoworking_CartierHubganizate si evenimente corporative care au menirea de a sustine existenta evenimentelor pentru comunitate. Exista si un spatiu de co-working, pentru care se percepe o chirie modica: cinci lei pe ora sau treizeci de lei pe zi. 

Primele organizatii care se vor bucura de spatiu vor fi ROBOTescu, Eematico, Matka, Ruxandra balet studio, Banometru, Micile Vedete, Origamic, Wunderdesign, Funky citizen.

Proiectului Cartier Hub s-a alaturat un partener recunoscut pentru experienta in crearea unui ecosistem in care membrii comunitatii sa creasca prin interactiuni, sa invete, sa colaboreze si sa dezvolte proiecte impreuna – NOD Makerspace. NOD este operatorul care a preluat administrarea si animarea acestui spatiu, iar biroul sau partener Wolfhouse a fost implicat in proiect pentru a realiza conceptul si amenajarea spatiului comunitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.