Cele mai sustenabile companii de pe glob

0Marile corporatii joaca un rol esential in sustenabilitate. Pot influenta pozitiv mediul sau pot juca un rol negativ si pot provoca daune.

Compania CleanRiver Recycling Solutions a evidentiat cele mai importante companii care folosesc practici de afaceri sustenabile si care sunt recunoscute pentru eforturile lor, la nivel global.

  1. Accenture – a redus emisiile de carbon ale fiecarui angajat cu 52%.
  2. Apple – si-a trasat obiectivul de a reduce emisiile de carbon si de a colabora cu companii care au valori similare. Folosesc mai ales aluminiu in loc de alte materiale, deoarece acesta produce emisii mai mici.
  3. Estée Lauder – trimite zero deseuri la depozitele de gunoi, deoarece toate deseurile lor sunt fie reciclate, fie incinerate si transformate in energie. Conform Business Wire, compania isi propune sa afecteze bunastarea a 10 milioane de persoane prin intermediul programelor si in ceea ce priveste sanatatea, educatia si mediul.
  4. Google – centrele de date Google utilizeaza cu 50% mai putina energie decat majoritatea, iar 91% din totalul deseurilor sunt deviate de la depozitele de deseuri. Contribuie si la protejarea habitatelor marine prin furnizarea de instrumente durabile pentru pescuit.
  5. IKEA – produsele lor sunt facute pentru a reduce utilizarea consumului de energie si apa de catre oameni. Fabrica produce folosind materiale durabile, iar 91% din deseurile lor sunt reciclate sau incinerate in energie.
  6. Intel – cunoscuta companie de tehnologie recicleaza 75% din deseurile totale. Pana in 2020, se straduieste sa obtina zero deseuri periculoase care se duc la depozitele de deseuri.
  7. Patagonia – este o companie activista care da 1% din veniturile lor organizatiilor de mediu. Din 1985, au donat 89 de milioane de dolari si au acordat peste 100 de subventii.
  8. Unilever – controleaza branduri mari, cum ar fi; Dove, Lipton, Axe etc. si a depus eforturi ecologice extraordinare. Ei intentioneaza sa-si reduca emisiile de carbon la jumatate pana in 2030, incurajand cresterea durabila.

Sursa foto: cleanriver.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.