Cemacon doneaza caramida pentru constructia primului centrul de ingrijire paliativa pentru copii

cemacon22Compania Cemacon se implica in construirea primului centru de ingrijire paliativa pentru copii din Romania, prin donarea a 390 metri cubi de caramida, reprezentand toata caramida necesara pentru realizarea constructiei. Centrul este amplasat in localitatea Bacau, avand o suprafata de 1.050 de metri patrati si este administrat de Asociatia Lumina, asociatie care isi dedica activitatea dezvoltarii de servicii de ingrijire paliativa pentru bolnavii incurabili si promovarea acestor servicii la nivel regional prin programe de educatie si informare. Centrul din Bacau va fi primul din Romania care ofera posibilitatea internarii copiilor bolnavi, punand la dispozitie 14 paturi, iar numarul celor care vor beneficia de serviciile oferite – direct si indirect – va ajunge la 400 lunar.

Liviu Stoleru - CemaconGrija fata de societatea in care traim ar trebui sa fie prezenta in modelul de business al fiecarei companii, indiferent de dimensiunea ei. Credem ca este de datoria noastra sa contribuim la realizarea proiectelor de acest gen din Romania, care, va asigur, aduc o raza de lumina pentru multe cazuri sociale cutremuratoare. Am inteles in profunzime nevoia acestor copii si situatiile cu care se confrunta si am fost convinsi ca au nevoie de ajutorul nostru. Ne bucuram, astfel, ca vom putea ajuta sute de copii in fiecare luna si avem toata increderea in Asociatia Lumina pentru modul in care inteleg sa gestioneze aceasta cauza”, a declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon. 

Centrul e proiectat ca o cladire cu regim de inaltime parter si etaj partial. Suprafata acestuia va fi impartita astfel incat sa integreze zona de rezerve pentru ingrijire, primire si oferire servicii medicale conexe beneficiarilor, zona de recreere indoor, zona pentru servicii de curatenie, zona pentru servicii de masa, zona de vestiare pentru personal si spatiile administrative ale Asociatiei Lumina. In plus, in exteriorul cladirii se vor amenaja alei pietonale, locuri de parcare, spatii verzi si un loc de joaca pentru beneficiari si familiile acestora.

Constructia centrului a fost demarata la sfarsitul lunii martie cu termen estimativ de finalizare in luna noiembrie a aceluiasi ani. Noua constructie se va afla pe terenul donat de Consiliul local Bacau, iar in constructia lui s-au implicat, alaturi de Cemacon, doua fundatii, o companie din domeniul vanzarii de materiale de constructii si amenajari interioare si Consiliul Judetean Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.