CEZ a sarbatorit Ziua Mondiala a Educatiei, prin Programul One World Romania la Scoala

cez-filme-documentare-ca-instrument-educationalProgramul One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation si cu sprijinul Grupului CEZ in Romania, a sarbatorit Ziua Mondiala a Educatiei. Cu aceasta ocazie, a fost organizat un prim atelier pentru 20 de profesori, desfasurat la Colegiul Vlaicu-Voda din Curtea de Arges. In cadrul acestuia au fost prezentate modalitatile de integrare a filmului documentar in orele de curs, conform curriculumului scolar. Filmele alese stimuleaza o implicare activa a elevilor, oferindu-le o viziune dinamica asupra realitatii care ii inconjoara. De asemenea, pun in concez-toamna-anului-2016-aduce-filme-sahia-pentru-elevi-si-ateliere-pentru-profesoritext mai larg evenimente legate de istorie recenta si drepturile omului.

Filmul documentar nu inlocuieste lectia, dar o completeaza si functioneaza ca un catalizator”, a declarat Alexandru Solomon, regizor de film documentar si presedintele Ascoiatie One World Romania.

Programul One World Romania la Scoala va aduce in perioada 07 noiembrie – 11 noiembrie, in licee, pentru a doua oara filme produse in Studioul Alexandru Sahia.Timp de o saptamana, liceenii vor avea ocazia de a viziona si discuta aceste filme pentru a dobandi o imagine nuantata a epocii socialiste din Romania. Filmele selectate au ca subiect  comun copilul si felul in care imaginea copilariei este construita in regimurile autoritare, drept o “resursa nationala”.

Luna.doc, o luna de filme documentare in licee a ajuns la a treia editie, tema acestui an fiind reciclarea creativa a mateliarelor considerate nefolositoare. Pornind de la filmele documentare vizionate, elevii de liceu vor putea lua parte in perioada 14 noiembrie – 14 decembrie la ateliere de reciclare creativa in care vor folosi fie maculatura sau textile pentru a crea noi obiecte cu o valoare sporita. Atelierele, conduse de experti in upcycling, au rolul de a spori gradul de constientizare in legatura cu problemele de mediu, dar si implicarea directa a tinerilor in rezolvarea lor.

Proiectiile vor fi organizate pe baza de inscrieri, acestea fiind deschise liceelor interesate de participare, pe adresa de email scoala@oneworld.ro, pana pe  11 noiembrie 2016.

In acelasi timp, cluburile de film One World Romania la licee continua. Proiectiile regulate din cadrul cluburilor de film coordonate de elevi vor continua in aceasta toamna, atat in liceele unde acestea au fost deja infiintate in anul scolar 2016-2017, cat si in orase si institutii noi.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.