CEZ Distributie a deschis Scoala de Meserii pentru 48 de elevi din Craiova si Pitesti

prima-zi-de-scoala-a-fost-plina-de-emotii-pentru-elevi-care-s-au-famili CEZ Distributie a deschis Scoala de Meserii pentru 20 de elevi inscrisi la Liceul Tehnologic Astra Pitesti si 28 de elevi ai Colegiului Tehnic Energetic Craiova. Proiectul desfasurat in parteneriat cu Liceul Tehnologic Astra Pitesti, respectiv Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Inspectoratele Scolare Judetene Arges si Dolj si Asociatia ROI, a lansat la sfarsitul lunii iunie o oportunitate inedita elevilor de clasa a VIII-a care isi doreau o cariera in domeniul electric. Astfel, doritorii unei meserii de profil s-au putut inscrie la cele doua unitati scolare, intr-una dintre cele doua clase cu profil electric, cez-distributie-generatia-de-electricieni-a-viitoruluipentru a face parte din generatia de electricieni a viitorului. Prima zi de scoala a fost plina de emotii pentru elevi, care s-au familiarizat cu programul Scoala de Meserii si au primit primul instrument util – un multimetru digital.

„Imi doresc sa devin un electrician profesionist si cred ca programul va fi un sprijin de nadejde pentru mine. Ma bucur ca ma numar printre beneficiari.” – Maria Olaru, eleva a Colegiului Tehnic Energetic Craiova, singura fata din clasa cu specializare electrician exploatare retele de joasa tensiune

„M-am inscris la clasa de electricieni pentru ca si tatal meu are aceasta meserie si imi doresc sa il urmez si eu.” – Marian Cristian Stoica, in varsta de 14 ani, elev al Liceului Tehnologic Astra Pitesti.

Cei 48 de elevi ai unitatilor scolare vor patrunde in tainele meseriei dcez-distributie-primul-contact-cu-meseria-de-electriciane electrician in laboratoarele ce vor fi utilate cu echipamente electrice de ultima generatie de catre CEZ Distributie si vor beneficia pe langa cunostintele si deprinderile dobandite la cursuri si de sesiuni de mentorat si stagii de practica in cadrul operatorului de distributie.

De asemenea, viitorii profesionisti din domeniul energetic vor fi stimulati sa obtina performante scolare notabile prin bursele lunare ce vor fi acordate celor mai buni 5 dintre ei, de catre CEZ Distributie. Primele 5 cele mai bune rezultate scolare din fiecare clasa cu profil electric, stabilite in urma unor criterii semestriale de performanta, vor aduce cate 200 lei lunar celor mai constiinciosi dintre elevi.

CEZ Distributie se implica activ in dezvoltarea generatiei de electricieni ai viitorului, propunandu-si ca, alaturi de Liceul Tehnologic Astra Pitesti, respectiv Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Inspectoratele Scolare Judetene Arges si Dolj, in parteneriat cu Asociatia ROI, sa ofere elevilor conditiile propice pentru a face performanta in domeniul energetic.

Programul pilot Scoala de Meserii editia 2016 face parte din strategia de responsabilitate sociala (CSR) a companiei, ale carei directii principale de actiune sunt educatia, sanatatea, cultura si sportul, si se desfasora concomitent in Colegiul Tehnic Energetic Craiova si in Liceul Tehnologic Astra Pitesti.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.