Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

CEZ: Învingători în cursa vieții: cine sunt oamenii care se alimentează cu #energiepentrubine de la Maratonul Olteniei

CEZ- Fundatia World VisionDe 9 ediții, Maratonul Olteniei îmbină plăcerea de a face mișcare în natură, ca parte dintr-un stil de viață sănătos cu faptele bune.

În tot acest timp, cetățenii Ținutului Maratonului, voluntari, angajați CEZ, concurenți, parteneri și susținători ai evenimentului au fost autorii multor schimbări în bine în comunitatea din Vâlcea. Tradiția face ca fiecare taxă de participare să fie dublată de companie, iar sumele totale să fie distribuite unor parteneri cu misiuni sociale puternice.

Așa se face că bilanțul de #energiepentrubine dăruită comunității arată că toate edițiile de până acum au generat donații în valoare de 115 000 euro.

Istoria faptelor bune de la Maratonul Olteniei se repetă și pentru a nu-i pierde șirul am transpus-o într-un muzeu de fapte bune, al cărui tur virtual îl puteți face aici AICI.

Sub conceptul „Fii Învingător în Ținutul Maratonului”, concurenții curselor fizice și virtuale de anul acesta s-au bucurat de sportul preferat și au optat să susțină una din cele 3 cauze sociale sprijinite de eveniment. Rând pe rând, vă invităm să-i cunoașteți pe cei care dau un start bun și sănătos în viață oamenilor din comunitatea lor:

  • Fundația Alex Tache construiește în comuna Galicea, județul Vâlcea o casă de tip familial pentru 12 copii abandonați.

CEZ Fundatia Alex Tache, Casa NestProiectul se suprapune cu strategia guvernamentală care își propune eliminarea centrelor de plasament mamut în care trăiesc până la 100 de copii și mutarea lor în aceste case cu până la 12 ocupanți, unde copiii beneficiază de educație și supraveghere ca într-o familie. Inspirația pentru proiectul Casa NEST a venit de la fondatorul fundației – Alex Tache, cel care în urmă cu 14 ani, la vârsta de 20 de ani, a fost diagnosticat cu o formă de cancer osos și a trecut prin multiple operații și tratamente chimioterapeutice în urma cărora i-a fost amputat un picior. Proiectul se diferențiază de celelalte case de tip familial prin faptul că Alex își dorește să se implice cât mai mult în dezvoltarea copiilor. Povestea acestuia #debine poate fi urmărită AICI.

Cei 5.237 euro strânși în urma Maratonului Olteniei 2021 vor aduce un plus în finalizarea instalației electrice.

 

  • Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea

CEZ Spitalul Judetean de Urgenta Ramnicu Vâlcea – Sectia de NeonatologieÎn fiecare an, la spitalul din Râmnicu Vâlcea se nasc peste 2.000 de copii, iar 200 dintre aceștia sunt născuți prematur sau cu probleme medicale și necesită îngrijiri de specialitate.

Susținerea din partea Maratonului Olteniei 2021 a fost direcționată către achiziția de echipamente medicale performante – un incubator, o lampă de fototerapie, un pulsoximetru și un set cu laringoscop. Dr. Monica Nicolae, Șef Secție Neonatologie, povestește din linia I despre cât de important a fost sprijinul dobândit în urma #MO2021 și ce a însemnat colaborarea cu Crucea Roșie – filiala Vâlcea AICI.

 

  • Fundația World Vision România acordă burse dedicate tinerilor din medii vulnerabile, ca parte a programului “Vreau în clasa a 9-a”.

Prin acest proiect, organizația non-guvernamentală are ca obiectiv susținerea tinerilor pentru a deveni învingători prin acces la educație. Sumele strânse prin intermediul Maratonului Olteniei 2021 vor fi folosite pentru dezvoltarea programului, 3 eleve fiind sprijinite cu burse lunare, consiliere, kituri de igienă și rechizite. Una dintre beneficiare este Dana Govoreanu, o bursieră care a descoperit sportul chiar la Maratonul Olteniei și care în prezent este premiată internațional. Povestea celei de-a treia cauze sociale a #MO2021 AICI.

 


După ce concurenții Maratonului Olteniei și-au depășit limitele la finalul lunii august, ștafeta cu #energiepentrubine a fost preluată de echipa CEZ România, care a donat 20.382 euro către cele 3 cauze sociale (5.237 euro – Fundația Alex Tache, 12.323 euro – Spitalul de Urgență Râmnicu Vâlcea, Secția de Neonatologie și 2.822 euro – Fundația World Vision). Continuăm să scriem istoria faptelor bune.

Ediția de anul acesta a Maratonului Olteniei s-a bucurat de un format mixt, cu probe virtuale (în toată țara) și fizice (la Râmnicu Vâlcea) de MTB 22/ 33 km, trail run 12/ 22 km și cursa pentru persoanele în scaune rulante (12 km, opțiuni scaun rulant sau hand bike) la care au participat 12 persoane, taxele de participare fiind gratuite – pentru a doua oară consecutiv la Maratonul Olteniei.

Ediția MO 2021 a însemnat și:

  • Pictura murală realizată de artistul Cristian Scutaru, pe pereții Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea, în semn de recunoștință pentru istoria sportului din oraș. Video-ul realizării muralului poate fi urmărit AICI.
  • Doze de inspirație și în același timp povești din Ținutul Maratonului, în podcasturile Fain și Simplu, găzduite de Mihai Morar.
    Urmăriți aici Episodul 1, Episodul 2 și Episodul 3.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...