CEZ: Un nou club de Film documentar in cadrul proiectului One World Romania la Scoala

CEZ In cadrul proiectului One World Romania la Scoala, derulat de Asociatia One World Romania, cu sustinerea Grupului CEZ in Romania, elevii Liceului Teoretic Videle au deschis un nou Club de Film documentar. Ei urmeaza exemplul celor de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal, care au deschis primul astfel de club. 80 elevi si 3 cadre didactice au participat la deschiderea celui de-al doilea Club de film din Oltenia, in cadrul caruia au vizionat documentarul „O capra pentru un vot”, regizat de Jeroen van Velzen, care vorbeste dcez- club de film 2016espre democratie si egalitate.

Elevii au fost introdusi in scena alegerilor anuale pentru stabilirea Presedintelui Scolii Secundare din Majaoni, Kenia. Pe parcursul a 52 de minute, elevii au urmarit alegerea candidatilor, formandu-si o idee clara asupra originii, motivelor si atuurilor fiecarui candidat. Proiectia a fost urmata de dezbateri despre lupta dintre principii si populism, relatia dintre egalitarism si meritocratie, reprezentarea democratica a celor care nu au acces la putere precum si influenta banilor in politica”, spun initiatorii proiectului.

Elevii au votat si ei candidatul preferat si au discutat rezultatul alegerilor si factorii care l-au influentat. Impreuna cu profesorii si echipa One World Romania, liceenii au mai vorbit despre schimbarile care li s-ar parea necesare in scoala, oras sau la nivelul tarii, detaliind modalitatile prin care ar face aceste schimbari.

Proiectul One World Romania la Scoala derulat de Asociatia One World Romania, in parteneriat cu Romanian American Foundation, cu sprijinul Grupului CEZ in Romania, este la indemana oricarui elev doritor. Elevii pasionati de documentare si drepturile omului pot profita de oportunitatile oferite de proiectul One World Romania la Scoala derulat de Asociatia One World Romania si pot deschide un Club de Film si in scoala lor.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.