Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

CEZ Vânzare premiază ideile care imbină tehnologia cu responsabilitatea pentru mediu

CEZ Green TECH AppCEZ Vânzare și Fundația Progress lansează concursul App Inventor – Green TECH App și premiază cele mai bune idei care îmbină tehnologia cu responsabilitatea pentru mediu.

Organizatorii îi provoacă pe copiii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să dezvolte o aplicație pe platforma MIT App Inventor, pe tema energiei verzi, și să descopere spiritul #CEZGreenGeneration, o generație atentă la viitor.

Până pe 18 octombrie, copiii sunt invitați să creeze o aplicație, folosind concepte ale energiei din surse regenerbaile.

Pentru înscrierea în concurs, este necesară completarea formularului online (http://tiny.cc/r8hysz) și transmiterea link-ului cu aplicația realizată pe platformă la adresa office@progressfoundation.ro. Ideile vor fi evaluate de un juriu format din 7 persoane, specialiști ai Fundației Progress și ai companiei CEZ Vânzare, care vor analiza aspecte precum: temă și complexitate; estetică și creativitate; logică și funcționalități. Mai multe informații despre cerințe pot fi consultate în Regulamentul concursului.

 Calendarul concursului App Inventor – Green TECH App:

  • 18 octombrie, ora 23:59 – termen limită pentru înscrierea aplicațiilor;
  • 19 octombrie – 27 octombrie – evaluarea aplicațiilor;
  • 28 octombrie – anunțarea câștigătorilor.

 Premii pentru mixul perfect între pasiunea pentru tehnologie și natură

Cele mai bune idei vor fi premiate cu:

  • Locul I, un laptop în valoare de 2500 lei;
  • Locul al II-lea, o tabletă în valoare de 1200 lei;
  • Locul al III-lea, un kit robotic în valoare de 800 lei.

„Ne bucurăm să inițiem, alături de partenerii noștri, această activitate educativă pentru copii, menită să încurajeze dezvoltarea abilităților digitale, a imaginației și a responsabilității pentru mediul înconjurător. Este o modalitate diferită de învățare și o dovadă în plus că tehnologia poate fi utilizată cu folos de noua generație.”, a declarat Cornelia Szabo – Director Executiv și Președinte al Directoratului CEZ Vânzare.

Companiile din cadrul Grupului CEZ în România continuă să investească în proiecte care aduc bunăstare, pe termen lung, comunităților și care vizează domenii precum sănătate și wellbeing, educație, mediu și dezvoltarea locală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...