Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

CEZ Vânzare: Programul “Adăpost cu Energie” si-a desemnat castigatorii

cez CEZ Vânzare va dota cu echipamente electrocasnice moderne 15 locuințe, prin programului pilot “Adăpost cu Energie”, implementat de Asociatia CSR Nest.

Proiectul care va primi grantul de 39.000 RON din cadrul competiției “Adăpost cu Energie” aparține Asociației Vasiliada Filiala Târgu Jiu, înființată în anul 2002 și care are ca scop sprijinirea persoanelor aflate în dificultate.

Mă bucur că proiectul pilot „Adăpost cu Energie” va contribui la eficientizarea energetică a  locuințelor unor oameni care au nevoie de ajutor. Este doar o primă ediție a acestei inițiative, pe care ne dorim să o dezvoltăm în viitor, astfel încât să ajungem la cât mai mulți oameni din cele 7 județe în care ne desfășurăm activitatea. Vom rămâne mereu alături de oamenii din comunitățile noastre, iar scopul va fi întotdeauna să îi ajutăm pe cât mai mulți dintre aceștia.” Cornelia Szabo, Președinte al Directoratului CEZ Vânzare.

“Adăpost cu Energie” face parte din “Promisiunea verde”, un concept amplu pe care CEZ Vânzare l-a început în 2020, cu scopul de a construi un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare, prin încurajarea consumului responsabil de energie și prin combaterea fenomenului de sărăcie enrgetică. Programul este dezvoltat în cadrul Proiectului European SocialWatt, din care CEZ Vânzare face parte de 2 ani.

SocialWatt își propune să sprijine părțile obligate, în baza Art. 7 din Directiva privind Eficiența Energetică pe teritoriul Europei, în dezvoltarea, adoptarea, testarea și promovarea de scheme inovatoare pentru reducerea sărăciei energetice. Instrumentele corespunzătoare, dezvoltate în cadrul SocialWatt, au scopul de a ajuta furnizorii de energie și utilități să identifice, în mod eficient, gospodăriile aflate în sărăcie energetică, precum și să dezvolte și să monitorizeze schemele care se concentrează pe creșterea eficienței energetice în aceste locuințe.

Unicitatea proiectului „Adăpost cu Energie” constă în aceea că abordează problematica stringentă a eficienței energetice pentru consumatorii casnici, cu scopul de a contribui la diminuarea fenomenului de sărăcie energetică în România. Acest demers este unul cu valoare adăugată foarte mare pentru societatea noastră în ansamblu, pentru că se adresează grupurilor de populație vulnerabilă pentru care accesul la surse de energie și ulterior la un consum eficient al acesteia contribuie la îmbunătățirea calității vieții.” spune Sergiu Sebesi, Președintele Asociației CSR Nest.

Pentru această ediție, “Adăpost cu Energie” a avut ca și direcție strategică o zonă mai puțin abordată până acum în România, deși foarte stringentă: eficiența energetică și soluțiile smart pentru persoanele defavorizate.

Asociațiile au putut înscrie proiecte în perioada 17 mai – 14 iunie, iar evaluarea a fost făcută de către un juriu format din specialiști ai Asociației CSR Nest, CEZ, din industria energetică și din domeniul arhitecturii.

Asociația Vasiliada Filiala Târgu Jiu – ONG-ul câștigător va utiliza grantul pentru a utila cu electrocasnice moderne locuințele a 15 copii din familii monoparentale, din municipiul Târgu Jiu, crescând astfel eficiența energetică și confortul acestor cămine. Implementarea proiectului se va desfășura în perioada 15 iulie – 30 noiembrie 2021.

În plus, copiii și părinții vor beneficia de 8 ateliere inter-generaționale, pentru a crea o punte relațională între părinți și copii, între așteptările părinților și nevoile copiilor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

CSR ONG

Fundatia Orange a desemnat castigatorii editiei 2020 a concursului „Lumea prin Culoare si Sunet”, cel mai mare fond de finantare dedicat persoanelor cu deficiente...

STIRI BUNE

E.ON Energie Romania a lansat factura electronica, serviciu online pentru care pot opta, incepand din aceasta luna, toti clientii companiei, consumatori de gaze naturale...

Featured

Mai mult ca niciodata, in ultima perioada companiile s-au mobilizat si au inceput sa vina in sprijinul comunitatilor cu sume mari de bani sau...

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

Featured

Peste 100.000 de turisti au vizitat Zona Cascadei Bigar la un an de la amenajarea eco-turistica a zonei, dublu fata de perioada 2016-2017, cand...

#SPECIAL CSR

Echipa CSR Media realizeaza o serie de Interviuri, sub denumirea #SPECIALCSR / Companiile se Implica, cu oamenii de CSR, Marketing sau Comunicare din companiile...