CEZ Vanzare sprijina dezvoltarea artei teatrale si cinematografice in Alexandria

CEZ-Vanzare_Festival Teatru Ideo_Ideis_2014CEZ Vanzare sprijina arta cinematografica si teatrala si este sponsorul principal al Serilor de Filme din cadrul celei de-a IX-a editie a Festivalului Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis ce se desfasoara intre 18 – 26 august in municipiul Alexandria. Timp de 9 zile, experienta Ideo Ideis va putea fi traita in Casa de Cultura din Alexandria, in parcul din fata Primariei, in scolile din Alexandria (Scoala cu clasele I-VIII ”Stefan cel Mare”, Scoala Generala ”Alexandru Colfescu”, Liceul Pedagogic), sali CEZ-Vanzare_Festival Teatru Ideo_Ideis 2014de sport, Primarie, Muzeu, Centrul Cultural Teleorman, Restaurantul Conciato, parcul din fata Prefecturii. Evenimentele si manifestarile Festivalului sunt dedicate atat publicului specializat (ateliere de teatru tanar, ateliere de coregrafie/dramaturgie/muzica/scenografie/educatie vizuala, ateliere Art & Play) cat si publicului larg (animatie stradala, spectacole de teatru, vizionare de film), Festivalul luand fiinta din dorinta de a oferi mai mult atat tinerilor iubitori de teatru cat si intregii comunitati locale.

Mirela Dima_Director Executiv CEZ Vanzare„Suntem alaturi de comunitatile locale, investim in cultura si credem in valori, acestea sunt motivele pentru care CEZ Vanzare sprijina astfel de proiecte. Intr-o zona unde nu exista cladiri dedicate activitatilor teatrale sau cinematografice, un grup de tineri a reusit sa insufle dragostea pentru arta si sa potoleasca setea de cunoastere si cultura. In aceste conditii, decizia de a sprijini demersul lor, in calitate de partener principal al unuia dintre evenimentele derulate pe parcursul Festivalului Ideo Ideis a venit in mod firesc”, a declarat Mirela Dima, Director Executiv CEZ Vanzare.

Totodata, cei prezenti la festival vor avea ocazia sa vizualizeze in cadrul Caravanei TIFF care se se opreste si in Alexandria anul acesta, in perioada 19 – 21 august, in parcul din fata Prefecturii, o serie de filme de succes, premiate la Transilvania International Film Festival precum With Mom (Bosnia, r.Faruk Lončarević, 2013), Bucuresti, unde esti? (Romania, r.Vlad Petri, 2014), #Selfie (Romania, r.Cristina Iacob, 2013), intrarea fiind libera.

De asemenea, pe 23 si 25 august, Ideo Ideis, alaturi de CEZ Vanzare, a pregatit si doua seri de Cinemateca Tarzie. Invitatii speciali de anul acesta sunt regizorii Nae Caranfil, cu filmul Closer to the moon si Bogdan Mustata, cu filmul Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.