Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR WATCH

CEZ Vanzare sustine accesul elevilor din medii defavorizate la scoala online

cez energie verdeCEZ Vanzare a lansat platforma www.promisiuneaverde.ro prin care sprijina alaturi de clientii sai educatia copiilor proveniti din medii defavorizate, oferind acces la educatia digitalizata: tablete de ultima generatie, internet timp de doi ani si instruire digitala pentru cadre didactice, parinti si elevi.

Proiectul va fi implementat cu sprijinul Organizatiei  Salvati Copiii Romania, recunoscuta la nivel national pentru numeroasele programe educationale, de protecție sociala si de promovare a drepturilor copiilor.

Astfel, cu fiecare contract nou CEZ Verde semnat de catre consumatori incepand cu data de 20 iulie 2020, acestia devin o comunitate alaturi de care CEZ Vanzare promite sa ofere o sansa in plus la educația unui copil care provine din familii defavorizate socio-economic.

Avand in vedere contextul actual, acest sprijin isi propune in primul rand sa ii ajute pe elevi in anul scolar 2020-2021, dar si pe termen lung, contribuind la digitalizarea sistemului educational romanesc. Instrumentele digitale oferite prin campanie vor fi insotite de internet valabil doi ani, dar si de o componenta importanta de pregatire atat pentru elevi, cat si pentru cadrele didactice sau parinți (pregatirea tuturor celor implicați pentru utilizarea device-urilor si imbunatațirea predarii online pentru profesori). Trainingurile vor fi susținute de specialistii Salvați Copiii inainte de si la inceputul anului scolar 2020-2021.

Oricine poate „face o promisiune” unui copil, alegand CEZ Verde

„Platforma «Promisiunea verde: Prezent pentru Viitor» este o misiune asumata pe termen lung de a construi alaturi de comunitatile noastre un viitor sustenabil. Prin produsul de energie verde incurajam nu doar consumul responsabil de energie si de resurse valoroase oferite de mediu, ci si grija pentru generatiile urmatoare”, a declarat Cornelia Szabo, Director Executiv si Presedinte al Directoratului CEZ Vanzare.

CEZ Verde este un produs de energie 100% regenerabila, destinat atat clientilor casnici, cat si companiilor. Energia provine integral din cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW, situat in Dobrogea si detinut de Grupul CEZ in Romania, cel mai mare producator privat din Romania.

Aceasta initiativa vine ca o masura de reducere a numarului impresionant de copii aflați in risc de saracie sau excluziune sociala, care s-au aflat in imposibilitatea de a participa la lectiile si examinarile scolare desfasurate exclusiv online pe perioada pandemiei COVID-19 (o mare parte dintre familiile din Romania nu au acces sau au acces limitat la Internet, iar in multe zone rurale semnalul de telefonie este slab sau inexistent).

Copiii care vor beneficia de acest sprijin se afla in programele educaționale Salvati Copiii. Acestia au varste cuprinse intre 5 si 16 ani, locuiesc in zone rurale sau periferiile oreselor si provin din famiile foarte vulnerabile, defavorizate socio-economic, cu venituri modeste sau persoane fara locuri de munca permanente. Cei mai multi dintre parinti au maxim studii medii si nu au cunostinte aprofundate despre utilizarea tehnologiei si a Internetului, astfel incat, copiii nu au niciun sprijin in a face temele online.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...

Featured

Nestlé si-a propus ca pana in 2025 sa utilizeze doar ambalaje 100% reciclabile sau reutilizabile si sa reduca utilizarea materialelor plastice noi cu o...

Featured

Cu sprijinul LIDL România, Fundația pentru SMURD continuă extinderea programului național de dotare a celor mai aglomerate orașe din țară cu motociclete de intervenție...