CEZ Vanzare va dona cate un leu cauzei nevazatorilor, la fiecare nou abonat la factura electronica

CEZCEZ Vanzare isi indeamna toti abonatii sa renunte la facturile clasice pentru cele in varianta electronica, sub sloganul „Transforma hartia in energie”. Pentru fiecare dintre primii 25.000 de noi abonati la efactura CEZ Vanzare, compania va dona cate 1 leu in scopul facilitarii accesului la cultura al persoanelor cu deficiente de vedere din Romania. Suma de 25.000 de lei va fi alocata pentru deschiderea unei biblioteci online dedicate nevazatorilor, „Biblioteca de energie” (bibliotecadeenergie.ro), o platforma care va fi populata la finalul campaniei cu peste 300 de titluri din literatura nationala si universala. Folosind un nume de utilizator si o parola generate in baza certificatului de handicap, persoanele cu deficiente de vedere vor putea imprumuta audiobook-urile la fel cum ar accesa o biblioteca traditionala. Noua biblioteca va avea si o varianta mobila, dezvoltata pentru Android si iOS.

Martin_Zmelik_CEO_CEZ_Romania„Felul in care persoanele cu deficiente de vedere folosesc noile tehnologii a reprezentat o reala inspiratie pentru noi. Faptul ca aceste persoane reusesc sa-si faca viata mai usoara prin primirea si plata electronica a facturilor ar trebui sa ne deschida tuturor noi orizonturi si sa ne faca sa alegem calea mai simpla, mai rapida si mai fireasca pentru timpurile pe care le traim atunci cand vrem sa primim si sa ne platim factura de energie electrica”, a declarat Martin Zmelik, Country Manager si Presedinte al Directoratului CEZ Romania.

Fiecare dintre cei 1,4 milioane de clienti CEZ Vanzare poate contribui la construirea acestei biblioteci renuntand la factura traditionala, tiparita pe hartie si transmisa prin posta, si abonandu-se in perioada campaniei la efactura CEZ Vanzare.

Ideea campaniei a fost inspirata de povestea lui Vasile Tiucsan, un nevazator in varsta de 45 de ani din localitatea Bala (Mehedinti), care este abonat de cativa ani la serviciul efactura CEZ Vanzare si care a reusit, folosind un program de redare vocala, sa acceseze aceasta facilitate pentru toti colegii sai de serviciu, familie si cunoscuti, care au scapat astfel de teama de a primi facturile tarziu sau deteriorate.

Campania „Transforma hartia in energie” are si o componenta interna, angajatii Grupului CEZ fiind provocati sa inregistreze in luna ianuarie 2016, printr-un efort colectiv, un prim audiobook care va fi postat in noua biblioteca.

Astazi, in Romania sunt inregistrate, conform statisticilor Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Dizabilitati, aproximativ 103.000 de persoane cu deficiente de vedere, dintre care 54.000 cu deficiente grave. Numai in judetele in care activeaza CEZ, respectiv Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman si Valcea, traiesc aproximativ 17.100 de persoane cu deficiente vizuale (grave, accentuate sau medii).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.