CICh Navodari transporta angajatii la combinat cu vehicule electrice

Electric navodariCombinatul de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari a investit 150.000 de euro in vehicule electrice pentru transportul angajatilor.

Compania a achizitionat 4 autoutilitare care vor asigura transportul angajatilor din localitatile limitrofe Combinatului de la Navodari, precum si o statie de incarcare electrica pentru autonomia totala a serviciului de transport.

Vehiculele 100% ecologice au o autonomie de pana la 250 de km si au fost achizitionate de la distribuitorulRenault Romania. Statia de incarcare instalata in incinta combinatului permite alimentarea simultana a doua vehicule, pentru achizitionarea carora compania a accesat si facilitatile oferite de statul roman. ”Am beneficiat de ecotichete rabla in suma de 45.000 de lei pentru fiecare vehicul”, a explicat directorul executiv al companiei.  

Reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului inconjurator este o preocupare constanta a investitorului companiei inca de la lansarea pe piata romaneasca. In cei 20 de ani de activitate, investitiile efectuate de noi, care au avut ca scop reducerea emisiilor poluante si protejarea mediului, s-au ridicat la peste 2,5 milioane de euro. Inlocuirea flotei care asigura transportul personalului nostru de la Navodari este o decizie in linie cu aceasta politica, dar si pentru ca, in opinia noastra, acesta este viitorul. Daca infrastructura ar permite si ar exista suficiente statii de incarcare in tara, am inlocui toate masinile companiei cu vehicule electrice”, a declarat Cezara Visan, director executiv al combinatului.

Redeschis in urma cu 20 de ani ca investitie privata, Combinatul de ingrasaminte chimice Navodari este in prezent singurul producator roman de ingrasaminte pe baza de tehnologii din Romania. Compania respecta toate normele de mediu, investitiile pentru protejarea mediului inconjurator efectuate, incepand din 2003 din surse proprii, reprezentand aproape o treime din totalul investitiilor.

CICh Navodari a incheiat exercitiul financiar 2018 cu o cifra de afaceri de 106 milioane lei si estimeaza pentru 2019 o crestere cu minim 5% a afacerilor.

1 Response

  1. Maria spune:

    Foarte tare, trecerea la un aer mai curat se intampla cu pasi mici dar siguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.