CIF: Fonduri nerambursabile de 60.000 lei pe proiect, pentru actiuni de implicare in comunitate

Apel 2018 proiecte ONG-uriFundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) a lansat o noua editie a Fondului pentru Inovare Civica (CIF). Prin acest program se ofera finantari de maximum 60.000 lei pentru fiecare proiect de implicare in comunitate derulat de organizatiile nonguvernamentale.

Se vor finanta aproximativ 20 de proiecte.

Cele doua componente ale Fondului pentru Inovare Civica sunt: Inovare civica, respectiv Mobilizare civica in vederea accesului imbunatatit la energie.

Prin componenta Inovare civica, derulata inca de la inceput cu sprijinul Raiffeisen Bank, sunt eligibile pentru finantare activitati care mobilizeaza si responsabilizeaza cetatenii, initiative de advocacy si monitorizare a institutiilor sau autoritatilor publice, precum si activitati de educatie civica, formare a spiritului critic sau educatie financiara care sustin implicarea cetatenilor in viata comunitatii, contribuind astfel la rezolvarea unor probleme de interes comun.

Componenta Mobilizare civica in vederea accesului imbunatatit la energie, derulata cu sprijinul Enel Romania, incurajeaza actiunile de mobilizare civica ce vizeaza imbunatatirea accesului la energie, abordand efectele saraciei energetice. Ca si pana acum, voluntarii Enel Romania isi pot oferi experienta si cunostintele in beneficiul proiectelor castigatoare.

Pot candida in cadrul prezentului apel de proiecte al Fondului pentru Inovare Civica organizatii neguvernamentale infiintate in Romania, in calitate de unic aplicant sau in parteneriat cu alte organizatii neguvernamentale, grupuri civice, institutii publice sau firme. Termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie este 20 iunie 2018.

Ajuns la cel de-al saptelea an consecutiv, Fondul pentru Inovare Civica (Civic Innovation Fund – CIF) este un program de finantare sustinut exclusiv de donatori privati. CIF este derulat incepand cu 2015 in parteneriat cu Romanian American Foundation si beneficiaza de sprijinul Enel Romania, Raiffeisen Bank si Ursus Breweries.

Lansat in 2012 de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, programul isi propune sa catalizeze potentialul cetatenilor de a-si transforma comunitatile. Aproximativ 150 de proiecte au beneficiat de finantare pana in prezent.

Pentru mai multe informatii, click AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.