Connect with us

Hi, what are you looking for?

Featured

Cinci experti independenti vor desemna castigatorii E.ON Energy Globe Award Romania

Eon - Competitie Energy Globe Award 2016Cele peste 150 de proiecte din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inscrise in competitia E.ON Energy Globe Award Romania, inregistrate pe platforma energyglobe.ro, vor fi evaluate de catre un juriu format din cinci experti independenti, cu o vasta experienta in sectorul energetic local si international. Jurati sunt: Razvan Nicolescu (Energy Executive Lead Advisor in cadrul Delloite Central Europe, fost ministru delegat al Energiei), Matthias Schmuderer (expert compania germana Enerbasics, specializata in consultanta pentru sectorul energetic), Mihai Albulescu (conferentiar universitar la Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti, fost secretar de stat la Ministerul Energiei), Adrian Dumitru Tantau (profesor la Academia de Studii Economice Bucuresti, Departamentul UNESCO pentru Administrarea Afacerilor si coordonator al Programului de tip MBA Entrepreneurship and Business Administration in Energy), Silvia Vlasceanu (doctor in energetica, membru al Consiliului Consultativ al ANRE si membru al Consiliului Economic si Social al Romaniei).

Dupa analizarea fiecarui proiect in parte, membri juriului vor intocmi o lista scurta cu cele mai bune proiecte in fiecare dintre cele cinci categorii, iar dintre acestea le vor alege pe cele care vor castiga respectivele categorii. Departajarea se va realiza pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau in calcul atractivitatea proiectului, gradul sau de inovare, potentialul de replicare a respectivei initiative si componenta legata de eficienta energetica. De asemenea, rolul juriului va fi sa nominalizeze castigatorul general al competitiei, cel care va reprezenta Romania la etapa internationala a Energy Globe Award, programata in 2017 la Monaco”, spun inititatorii competitiei.

Cele cinci categorii din competitie sunt: Companii, Municipalitati, Do it yourself, Tineret si Idei. Daca in primele patru categorii sunt eligibile proiectele aflate in diverse faze de realizare, in cea de-a cincea categorie vor fi incluse doar acele initiative sau idei inca neimplementate. Eventualul castigator al acestei din urma categorii ar putea obtine, din partea E.ON sau a unor parteneri ai competitiei, sustinere pentru a-si pune ideea in practica.

Proiectele castigatoare vor fi recompensate cu premii valoroase, vor fi promovate si se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Decernarea premiilor va avea loc in cadrul unei Gale organizate in luna octombrie la Bucuresti.

Energy Globe Award (EGA), cea mai importanta competitie la nivel international din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inconjurator, cu o traditie de aproape doua decenii, este organizata in Romania, in premiera, de catre compania E.ON. Din 2016, Romania intra in familia celor peste 170 de tari din intreaga lume unde este premiata, prin intermediul Energy Globe Award, excelenta in domeniul eficientei energetice, protejarii mediului si promovarii resurselor regenerabile.

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) a fost creat in 1999 de pionierul in domeniul energiei, austriacul Wolfgang Neumann, iar in acest moment este cel mai important premiu din lume pentru solutii de economisire a energiei si protectia mediului, putand fi considerat un Oscar pentru ecologie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...