CIRCULAR 2: conferinta-reper pe tema economiei circulare

Circular 2CIRCULAR 2” a fost primul eveniment din seria de Conferinte Green Report din 2016, organizate in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, si al doilea pe tema economiei circulare, dupa CIRCULAR, care a avut loc in septembrie 2015. Cei mai importanti responsabili pe probleme de mediu din Romania si reprezentanti ai autoritatilor europene s-au reunit in cadrul ”CIRCULAR 2″. Participantii la eveniment au avut ocazia sa adreseze intrebari autoritatilor publice centrale si locale si sa afle raspunsuri la chestiuni arzatoare legate de provocarile pe care le presupune tranzitia catre o economie circulara, dar si de sistemul national de gestionare al deseurilor.

Ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, a anuntat ca magazinele zero-waste, in care se vand doar produse vrac sau eco-parcurile, in care sunt colectate, reparate si vandute obiecte vechi, sunt doar doua dintre ideile de antreprenoriat pe care Administratia Fondului  pentru Mediu vrea sa le finanteze in cursul acestui an.

Directorul General al Directiei de Dezvoltare Regionala din cadrul Ministerului Dezvotarii Regionale si Administratiei Publice, Diana Tenea, a declarat in cadrul conferintei CIRCULAR 2 ca principalul impediment in calea punerii in practica a unei economii circulare este „rezistenta la schimbare”: „Se prefera sa se lucreze cu solutii clasice. Oamenii nu au curajul si garantia ca vor fi bagati in seama.”

Conferintele Green Report vin in peisajul conferintelor de business cu o abordare noua si creativa, axata pe rezultate. In acest sens, echipa Green Report schimba „standardul“ si aduce cateva abordari diferite: in loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; in loc de prezentari power point anoste, interviuri 1:1; in loc de urmarirea ceasului pana la finalul evenimentului, dinamica si implicarea activa a publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.