Citi Foundation da startul “Proiectului de educatie financiara”

In perioada decembrie 2011 – mai 2012 se va derula “Proiectul de educatie financiara”, finantat de Citi Foundation, ce isi propune sa reuneasca membri ai tuturor institutiilor de microfinantare din Romania, pentru a atinge un scop comun: educarea clientilor si potentialilor clienti.  Proiectul, sustinut de Express Finance si Microfinance Centre – Polonia, isi propune sa dezvolte si capacitatea financiara a familiilor cu venituri mici, in vederea protejarii si a cresterii resurselor, prin economisire regulata si decizii corecte de imprumut. Programul se va desfasura in intervalul decembrie 2011 – mai 2012.

 “Ne bucuram sa colaboram cu Express Finance si Microfinance Centre Polonia, cu scopul de a imbunatati si a accelera incluziunea financiara a persoanelor cu venituri mici, printr-un program regional coerent in Romania, Ucraina, Polonia si Bulgaria. Printr-o abordare pe care noi o numim mai mult decat filantropie, valorificam inca o data puterea resurselor companiei noastre si expertiza angajatilor nostri pentru a imbunatati comunitatile in care traim si ne desfasuram activitatea”, a declarat Cristina Staiculescu, Director Comunicare Citibank Romania.  

In cadrul proiectului, 25 de consultanti din toate institutiile microfinanciare din Romania vor dobandi informatii noi si isi vor dezvolta expertiza pentru a putea livra sesiuni eficiente de educatie financiara persoanelor cu venituri mici din zonele urbane si rurale. The Training of Trainers (ToT) va avea loc in perioada 5-9 decembrie 2011, la Hotel Delpack in Timisoara.

“Astazi, microfinantarea reprezinta mai mult decat o simpla finantare. Cand spunem microfinantare vorbim despre educarea clientului, limitarea expunerii, despre faptul ca ne pasa de comunitatile pe care le deservim, ajutand oamenii sa se dezvolte si sa creasca financiar,” a declarat Cristian Jurma – Director General al Express Finance IFN SA.

Pe parcursul proiectului, peste 375 de persoane vulnerabile isi vor imbunatati practicile financiare de baza invatand cum sa realizeze si sa utilizeze un calendar de rambursare, sa isi calculeze capacitatea de economisire, sa planifice si sa constituie un fond de urgenta, precum si sa inceapa sa economiseasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.