Citi si United Way incurajeaza tinerele mame sa devina independente

Citi si United Way deruleaza proiectul social “Adolescent sau parinte?”, prin care 160 de tineri defavorizati, in special mame singure cu varste cuprinse intre 14 si 19 ani din Bucuresti si Cluj Napoca, beneficiaza de sesiuni de consiliere, suport financiar, educatie pentru sanatate si planificare familiala, indrumare pentru studii si calificare profesionala in vederea angajarii.

„E foarte greu sa razbesti de una singura cand esti mama si nu ai pe nimeni apropiat sa te ajute; pe langa adapostul si ingrijirea pe care le-am primit la Centru si eu si copilul meu, sunt bucuroasa ca voi invata mai multe despre bani si ce sa fac cu ei. Mi-e greu sa ma descurc cu banii, mai ales ca vine Craciunul si vreau sa iau si un cadou copilului”, a spus Adina, tanara mama singura, beneficiara United Way.

Voluntarii Citibank sunt direct implicati in proiect, venind in intampinarea acestor neajunsuri prin sesiuni de mentorat. Astfel, beneficiarii se intalnesc frecvent cu mentorii lor, impartasesc experiente de viata, planifica activitati si petrec timp impreuna, in incercarea de a-si imbunatati incluziunea sociala si nivelul de trai.

„Prin intermediul acestui parteneriat puternic cu United Way Romania, ne propunem sa venim in intampinarea problemelor sociale si financiare severe cu care se confrunta tinerele mame in viata de zi cu zi. Depunem toate eforturile pentru a le ajuta sa-si planifice cu succes bugetul personal pe termen scurt si lung, sa-si indeplineasca obiectivele si sa devina independente financiar. Toate aceste elemente sunt critice pentru a putea dobandi o siguranta economica pe parcursul intregii vieti”, a declarat Tibor Pandi, Director General Citibank Romania.

Toti beneficiarii acestui proiect provin din familii si medii foarte sarace, avand venituri mici si inconstante, cel mai adesea provenite din alocatii ale copiilor, din pensii de boala ale parintilor, salarii minime pe economie sau ajutoare sociale. Aceste persoane sunt marginalizate social, cu un nivel de educatie scazut, limitat de problemele financiare.

„Pentru United Way Romania, parteneriatul cu Citibank a fost unul fundamental inca de la inceput, din 2006. Sprijinul constant din partea companiei si a angajatilor sai care contribuie anual cu donatii de peste 20.000 euro ne permite sa ajutam persoane care se afla in situatii critice si care se confrunta cu probleme de integrare sociala. Suntem mandri de acest parteneriat cu Citi datorita devotamentului lor fata de cauza United Way, care ia forma contributiilor financiare si a voluntariatului, demonstrand o intelegere profunda a nevoilor comunitatii. Avem incredere ca vom continua sa lucram impreuna la proiecte  pentru imbunatatirea nivelului de trai al celor care au cea mai mare nevoie”, a declarat Cristina Damian, Director Executiv United Way Romania.

Citi, una dintre cele mai importante companii internationale de servicii financiare, detine 200 de milioane de conturi de clienti in peste 160 de tari din lume.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.