Clientii Flanco au donat peste 1.100.000 lei pentru centrele after-school „Noua Ne Pasa”

Emag - Noua ne pasaClientii Flanco au donat, pe parcursul intregului an, peste 1.100.000 lei pentru centrele after-school din programul „Noua Ne Pasa”, derulat de Fundatia eMAG.

In 2018 numarul donatorilor a ajuns la aproximativ 100.000, in crestere cu 15% fata de anul anterior.

Programul „Noua Ne Pasa”, derulat de Fundatia eMAG cu sprijinul Flanco, implementeaza centre after-school cu activitati de educatie remediala pentru copiii din mediul rural, care se afla in pericol de abandon scolar. Fiecare centru primeste o bursa anuala in valoare de 10.000 euro, care acopera cheltuielile pentru masa copiilor, materialele didactice si plata profesorilor.

Scopul proiectului este ca toti copiii inclusi in program sa parcurga complet anii de educatie gimnaziala si sa promoveze examenul de Evaluare Nationala. Potrivit ultimei evaluari semestriale, elevii au reusit sa obtina note de trecere in proportie de 80% la limba romana si de 73% la matematica.

Ne bucura faptul ca programul „Noua Ne Pasa” a devenit, de-a lungul anilor, un proiect de suflet nu doar pentru noi, dar si pentru clientii nostri. Impreuna, fie prin donatii, fie prin activitatile pe care le organizam, am reusit sa sprijinim, de-a lungul ultimilor trei ani, peste 600 de elevi sa obtina rezultate mai bune la clasa si, prin urmare, sa contribuim la reducerea ratei de abandon scolar in comunitatile rurale de unde provin acestia”, a declarat Dragos Sirbu, CEO Flanco.

In anul scolar 2018-2019, 14 centre din 8 judete si-au reluat activitatea: Magura (Buzau), Cerasu si Slon (Prahova), Vaduri, Gadinti si Bistrita (Neamt), Limanu si Negru Voda (Constanta), Putineiu (Teleorman), Cernica si Clinceni (Ilfov), Jacodu (Mures), Moldovita si Argel (Suceava). Astfel, aproximativ 500 de elevi sunt, in prezent, ajutati de 63 de profesori dedicati sa recupereze materia pierduta, primesc consiliere psihologica si vocationala, beneficiaza de o masa calda si de rechizite.

Tudor Vlad, presedintele Fundatiei eMAGRezultatele dupa cei doi ani de proiect ne incurajeaza sa mergem mai departe, anul scolar 2018-2019 este ultimul din faza pilot. Avem acum o metoda unitara de interventie pentru toate scolile cu care lucram si putem spune ca avem un partener de incredere in echipa celor 63 de dascali. Daca in iunie 2019 rezultatele vor fi cele asteptate, din toamna anului viitor vom putea duce programul intr-un numar semnificativ mai mare de comunitati. Mizam in continuare pe Flanco si pe clientii sai pentru sustinere si le multumim in numele tuturor beneficiarilor programului! Chiar au aratat ca le pasa!”, a declarat Tudor Vlad, Presedinte Fundatia eMAG.

Clienti din toata tara s-au implicat in dezvoltarea programului, prin donatii realizate la casa de marcat, in toata reteaua de magazine Flanco. Capitala se afla pe primul loc in topul oraselor care au contribuit la sustinerea centrelor after-school, urmata de orasele Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Caracal, Craiova, Slatina, Oradea, Constanta si Targu Mures.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.