Clienții PENNY au donat peste 95,4 tone de alimente în cadrul Colectei Naționale de Alimente de Paște

  • Colecta Națională de Alimente s-a desfășurat în toate cele 377 de magazine PENNY din țară
  • Au fost strânse în total 95.455 kilograme de alimente
  • Alimentele au fost donate unui număr de 22.729 beneficiari

PENNY este partener strategic al Federația Băncilor pentru Alimente din România (FBAR) și continuă misiunea de a contribui activ la reducerea pierderilor și a risipei alimentare, prin colectarea surplusului de produse și donarea acestora către organizațiile partenere care oferă servicii sociale, educaționale, de recuperare, găzduire și îngrijire a persoanelor din categoriile vulnerabile.

În cadrul Colectei Naționale de Paște s-a strâns un total de 95.455 kilograme de alimente gestionate de 1.965 de voluntari în cele 377 de magazine PENNY din România. Principalele categorii de produse donate au fost: cereale și panificație, produse pe bază de proteine, mâncare pentru copii, produse de cofetărie, uleiuri, băuturi. Toate alimentele au fost donate către 148 de ONG-uri și direcționate către 22.729 de beneficiari.

„Implicarea comunității este esențială în lupta împotriva risipei alimentare. Compania noastră derulează parteneriate cu organizații non-guvernamentale locale, cum ar fi Banca pentru Alimente, pentru a dona produse alimentare neperisabile către persoanele sau familiile din medii vulnerabile. Ne bucurăm că nivelul de implicare a clienților crește de la o ediție la alta,  în campania de Paște au fost strânse mai mult decât dublul kilogramelor de alimente donate in ediția de Crăciun 2023”, a afirmat Dan Crișan, COO PENNY | REWE România.

PENNY a obținut în ediția de Paște 2024 a Colectei Naționale de Alimente peste 95.000 kilograme alimente, mai mult decât dublu față de ediția de Crăciun 2023 – când au fost strânse peste 40.000 kg alimente.

Prin campanii și activități dedicate reducerii risipei alimentare, PENNY pune accentul pe importanța de a face cumpărături în mod responsabil, pentru o mai buna gestiune a resurselor. Pe site-ul PENNY clienții pot găsi idei de transformare și gătire a alimentelor pentru a le păstra mai mult timp proaspete. Acestea pot fi consultate împreună cu „Codul Manierelor Anti-Risipă” pe www.penny.ro/risipa-alimentara.

 

 

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Îți mulțumim pentru feedback!