Coca Cola HBC a donat 720 litri de apa satului Lupsanu, din Calarasi

Coca Cola HBC Romania donat 720 litri de apa locuitorilor satului Lupsanu, din judetul Calarasi, care sufera din cauza secetei, a caniculei si a fenomenului de desertificare tot mai accentuata din zona. Actiunea vine la sfarsitul unei campanii Banca de Apa, care s-a desfasurat timp de trei luni in mediul online. Campania a REactivat utilizatorii responsabili intr-un efort comun de REgandire a felului in care se utilizeaza resursele de apa potabila si de REconfirmare a solidaritatii fata de oameni.

“Banca de apa este unicul proiect non-profit care a permis efectuarea de operatiuni bancare clasice prin utilizarea unei resurse vitale, nu a uneia financiare. Banca a incurajat depunerile, a constituit un depozit la termen in vederea acumularii si a pus la dispozitie cel mai transparent sold curent, contorizand cu exactitate cata apa s-a strans si aratand clar publicului cine a beneficiat de ea”, spun initiatorii campaniei.

Aplicatia de Facebook Banca de Apa a permis utilizatorilor de internet ca, in baza ID-ului unic de pe Facebook, sa depuna la banca un pahar cu apa de 250 ml. Dupa trei luni, 1.439 de utilizatori au contribuit la colectarea a 359,75 litri de apa, cantitate dublata si donata in mod real la sfarsitul proiectului de catre Coca-Cola HBC Romania. Banca de Apa s-a inchis pe 17 iunie, de Ziua Mondiala pentru Combaterea Desertificarii.

Locuitorii satului Lupsanu, beneficiarii cantitatii de apa donate, stau intr-una dintre cele mai afectate de fenomenul desertificarii zone din tara noastra, Campia Romana.  Acolo, se inregistreaza cele mai frecvente si mai intense perioade de seceta, ceea ce dauneaza drastic culturilor agricole si rezervelor de apa din sol. In plus, satul Lupsanu nu este racordat la sistemul de apa curenta, ceea ce face ca viata acolo sa fie foarte grea.

RE Concept este platforma de responsabilitate sociala a Coca-Cola HBC Romania, dedicata ideii ca RE este inceputul tuturor actiunilor care schimba in bine lumea.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.