Coca-Cola HBC AG a primit Calificativ „A” in clasamentul Carbon Disclosure Project

Coca colaCoca-Cola HBC AG, al doilea cel mai mare imbuteliator din lume al produselor Coca-Cola, a primit calificativul „A” in clasamentul Carbon Disclosure Project (CDP) si a obtinut o pozitie de top in Indexul Global pentru Leadership in Performanta Climatica 2014 (CDP Global Climate Performance Leadership Index). Aceasta realizare vine in completarea performantelor obtinute recent de companie care a fost desemnata liderul industriei de bauturi racoritoare in Indexul de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) pentru anul 2014. Este al saptelea an consecutiv in care Coca-Cola HBC este inclusa in acest indice si pentru prima data cand Coca-Cola 1este desemnata lider atat la nivel european, cat si mondial.

Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC Romania„Suntem mandri ca actiunile majore initiate de Coca-Cola HBC Romania sunt aliniate obiectivelor principale ale grupului. Zi de zi, prin activitatea noastra locala, ne implicam in initiative importante pentru mediu si comunitate, precum reducerea amprentei de carbon, gestionarea durabila a resurselor de apa sau a celor de energie.”, declara Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC Romania.

Carbon Disclosure Project (CDP) este o organizatie internationala non-profit si singurul sistem global, pentru companii, care masoara, dezvaluie, administreaza si distribuie informatii vitale legate de mediu, in scopul de a motiva companiile sa isi reduca impactul asupra resurselor naturale.

Anul acesta CDP a actualizat calificativul pentru Coca-Cola HBC, imbunatatindu-l de la B la A, si a acordat companiei un loc in indicele britanic de performanta FTSE 350. Aceasta numire completeaza pozitia companiei in Indexului Global pentru Leadership in Performanta Climatica, clasament care, pentru prima data, a evaluat toate companiilede top din domeniul sustenabilitatii, nu doar top 500companii la nivel mondial.

Coca-Cola HBC a furnizat informatii complete despre eforturile salein reducerea emisiilor de carbon, despre actiunile sale strategice privind schimbarile climatice,cuantificarea riscurilor si aoportunitatilor. Aceste demersuri au dus la o serie de initiative, printre care:

  • Colaborarea cu partenerii companiei pentru achizitionarea de vitrine frigorifice fara hidrofluorocarburi (HFC) pana in 2015.
  • O investitie de 3 milioane dolari facuta in 2013, pentru programe de economisire a energiei in toate fabricile Coca-Cola HBC.
  • Sprijinirea extinderii capacitatii industriei de prelucrare a sfeclei de zahar din Rusia, lucru care contribuie la reducerea cantitatii de zahar importata pentru operatiunile companiei pana in 2015.

Aceste initiative au contribuit la reducerea cu 5,3% a emisiilor de carbon (directe si indirecte), fata de valorile inregistrate in anul anterior.

In vara anului 2014, Coca-Cola HBC a fost desemnata liderul industriei de bauturi racoritoare in indexul de Sustenabilitate Dow Jones, dintre cele 30 de companii evaluate la nivel mondial, respectiv 10 companii analizate la nivel european.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.