COCA-COLA HBC, lider global al industriei de bauturi pentru al patrulea an consecutiv

coca colaCoca-Cola HBC, unul dintre cei mai mari imbuteliatori Coca-Cola a fost numita, pentru al patrulea an consecutiv, lider al sustenabilitatii in industria bauturilor, conform clasamentului Dow Jones Sustainability Indices. Urmand performanta solida inregistrata anul trecut in domeniul sustenabilitatii, in arii precum practicile la locul de munca, strategiile care privesc pietele emergente, sanatatea si nutritia sau initiativele ecologice, compania a obtinut un scor total de 90 – cu 38 de puncte peste media industriei.

Pe parcursul acestui an, Coca-Cola HBC a continuat sa investeasca in diminuarea impactului operatiunilor sale asupra mediului si sa produca schimbari pozitive in colaborarea cu partenerii sai, prin dezvoltarea unui lant de valoare sustenabil si prin sprijinirea unei vieti mai bune a comunitatilor in care activeaza.

Continuand schimbarile pozitive ale anilor precedenti, compania a redus cu 3% necesarul de apa utilizat pentru producerea unui litru de bauturi racoritoare, fata de anul 2016. Totodata, rata totala a energiei utilizate a scazut cu 5%, implicand un necesar mai mic de energie pentru productia fiecarui litru de bauturi racoritoare. In 2016, un procentaj de 37% din totalul ambalajelor introduse pe piata a fost recuperat pentru a fi reciclat.

Coca-Cola HBC deserveste aproximativ 600 de milioane de consumatori pe trei continente, in cele 28 de tari in care este prezenta. In 2016, compania a investit 7,3 milioane de euro – 1,6% din profitul obtinut inainte de taxele aferente anului respectiv – in nenumarate initiative de imbunatatire a bunastarii vietii comunitatilor, concentrandu-se asupra protejarii mediului si a resurselor de apa, precum si asupra dezvoltarii tinerilor, in parteneriat cu peste 294 de ONG-uri.

Aspecte cheie ale sustenabilitatii pentru 2016:

  • 31.083 angajati
  • 35.000 de furnizori in lantul de valoare
  • 3,1 miliarde de euro in cheltuieli pentru achizitii directe
  • 281 de milioane de euro, totalul taxelor si contributiilor achitate
  • 6% reducere a emisiilor directe de carbon (de la an la an)
  • 33% reducere a deseurilor per litru produs (de la an la an)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.