Coca-Cola HBC Romania a selectat ONG-ul partener pentru programul “La TINEri este Puterea”

coca-cola-hbcCoca-Cola HBC Romania a desemnat Asociatia The Social Incubator, ca partener in coordonarea si implementarea noului program de responsabilitate sociala „La TINEri este Puterea”. Obiectivul principal al programului este acela de a creste sansele tinerilor cu varste intre 18 si 25 de ani, din categoria NEET (Not Employed, in Education or Training) de a deveni activi pe piata muncii din Romania.

“La TINEri este Puterea” este un program local, parte a initiativei #YouthEmpowered, lansata de Grupul Coca-Cola HBC.  Initiativa se concentreaza pe dezvoltarea de aptitudini profesionale si personale care sa contribuie la imbunatatirea vietii tinerilor prin cresterea sanselor de angajare ale acestora, dar si prin stimularea capacitatii de a lua decizii care sa le influenteze pozitiv viitorul. 

Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC RomaniaProiectul propus de The Social Incubator ne-a convins, atat prin abordarea strategica si complexa a situatiei acestor tineri care au nevoie de indrumare, cat si prin prin pasiunea si daruirea  celor care  au fondat sau lucreaza in echipa lor. Solutiile propuse de asociatie vor imbunatati sansele ca tinerii vulnerabili sa se bucure de o schimbare in bine in viata lor, fie prin obtinerea unui loc de munca, fie prin identificarea unor oportunitati de dezvoltare profesionala si personala”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania.

Potrivit datelor Eurostat, 23% din totalul tinerilor din Romania cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, adica aproximativ 440.000 de tineri, nu activeaza pe piata muncii, nu urmeaza nicio forma de invaƫamant si nici nu sunt inscrisi in programe de dezvoltare personala.  Acest procentaj plaseaza Romania pe locul 4 in Europa, in ceea ce priveste somajul tinerilor NEET (Not Employed, in Education or Training).

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.