Coca-Cola HBC Romania reabiliteaza zona Cascadei Bigar

Cascada Bigar_luna martieCoca-Cola HBC Romania a inceput lucrarile de amenajare eco-turistica in zona Cascadei Bigar. Initiativa se inscrie in platforma Dupa Noi, recent lansata de Coca-Cola HBC, prin care compania isi propune sa inspire cat mai multi oameni sa constientizeze cat de important este ce lasa in urma lor si sa adopte un stil de viata cat mai responsabil, pe care sa-l transmita si generatiilor viitoare. Astfel, timp de cateva luni, in zona Cascadei Bigar vor avea loc ample lucrari de amenajare eco-turistica, care ofera solutii nedistructive si sustenabile pentru mediul inconjurator. Proiectul va include dezvoltarea unui traseu turistic coerent si integrat incepand cu accesul in zona Cascadei Bigar si continuand cu restul obiectivelor turistice din apropierea sa.

Intregul proiect local, privind amenajarea eco-turistica a zonei, a fost dezvoltat la initiativa echipei Coca-Cola HBC Romania din Timisoara, din dorinta angajatilor Silviu Calota, Sorin Giurescu si Viorel Piciorus de a valorifica potentialul turistic al zonei si de a proteja cadrul natural de aici. Aceasta initiativa face parte din proiectul intern Coca-Cola HBC Romania – “Eu fac schimbarea in comunitatea mea”, al carui scop este de a implica membrii echipei in generarea de solutii la nevoile comunitatilor locale. “Eu fac schimbarea in comunitatea mea” este o competitie interna de proiecte de responsabilitate sociala, propuse de angajatii Coca-Cola HBC Romania”, spun reprerzentantii Coca-Cola HBC Romania .

Principalele lucrari de reabilitare din zona Cascadei Bigar vor viza: amenajarea unui traseu pietonal intre parcare si intrarea in Parcul National, de-a lungul DN 57B; amenajarea unui drum de acces de la intrarea in Parc si pana la baza Cascadei; realizarea unei treceri catre Grota Bigar, aflata in imediata apropiere a Cascadei  si dotarea zonei cu panouri informative, pubele ecologice, marcaje de atentionare, locuri de repaus.

Pentru toate aceste interventii vor fi folosite materiale naturale, asa cum sunt pietrisul sau lemnul, care au un impact redus asupra mediului inconjurator.

Intregul demers este derulat sub platforma DupaNoi.ro care inglobeaza toate initiativele de responsabilitate sociala sustinute de Coca-Cola HBC Romania la nivel local si care isi propune sa inspire cat mai multi oameni sa lase in urma o lume mai buna, prin protejarea resurselor naturale, prin promovarea valorilor, povestilor si a locurilor din Romania.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.