Coca-Cola HBC Romania: ”Ziua buna! – Ziua Voluntarilor Mici” a mobilizat elevii din 174 de scoli

Coca COla HBC -Ziua Voluntarilor La initiativa organizatiei Tasuleasa Social si cu sustinerea Coca-Cola HBC Romania, peste 23.000 de elevi si profesori din 5 judete au participat la colectarea a peste 50 tone de deseuri de plastic din gospodariile lor.

Programul ”Ziua buna! – Ziua Voluntarilor Mici” s-a derulat cu sprijinul Die Johanniter, in parteneriat cu GreenPoint Management, Romstal, Valrom Industrie si Autoklass si cu sprijinul Inspectoratelor Scolare judetene din Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj.

Proiectul a mobilizat elevii in cadrul unei caravane ce a vizitat 174 de scoli din judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj, Maramures si Suceava.

Irina Ionescu Coca-Cola HBC RomaniaImplicarea in comunitate si grija pentru ceea ce lasam dupa noi sunt valori pe care le cultivam la Coca-Cola HBC Romania si pe care ne bucuram sa le vedem impartasite, an de an, de noi generatii care participa la proiectul Ziua buna! – Ziua Voluntarilor Mici. Sustinem proiectul ca parte a platformei noastre de sustenabilitate – Dupa Noi – si ne bucura sa vedem evolutia comunitatilor in care ne implicam, cu fiecare noua actiune si cu fiecare obicei sanatos pe care il deprind generatiile care ne urmeaza”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC Romania.

Timp de 10 zile, elevii implicati au strans deseuri din plastic din gospodariile proprii si din localitati, avand ocazia sa-si implice si familiile in aceasta actiune. La proiect au participat 150 de voluntari Tasuleasa Social, sprijiniti de partenerii implicati in proiect. La finalul acestei actiuni, 30 de autocamioane au parcurs peste 4.000 de kilometri pentru a strange 30.000 de saci cu deseuri din plastic de la elevi. Prin aceasta initiativa s-a realizat un ciclu complet de colectare si reciclare: deseurile stranse de participanti au fost colectate si vor fi predate unor reciclatori autorizati.

Alin Useriu - Tasuleasa SocialCel mai mult ma bucura ca fiecare copil s-a implicat individual in proiect, lucru care a facut ca aceasta actiune sa fie atat de frumoasa si sa aiba un impact atat de puternic. Avem o problema cu deseurile din plastic si e absolut necesar sa facem ceva. Problemele mediului sunt un imprumut pe care il luam de la generatia viitoare, asa ca este de datoria noastra sa cautam solutii la indemana fiecaruia”, a spus Alin Uhlmann Useriu, presedinte Tasuleasa Social.

 

Proiectul Ziua buna! – Ziua Voluntarilor Mici incurajeaza elevii sa se implice in dezvoltarea comunitatii prin voluntariat, implicand, de la an la an, un numar tot mai mare de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.