Coca-Cola si-a lansat Raportul global de sustenabilitate 2016. Schimbare in abordarea comunicarii informatiei

Our Way Forward | 2016 Sustainability Report | The Coca-Cola ComCoca-Cola a publicat cel mai recent Raport de sustenabilitate intr-un format diferit fata de cel obisnuit. Informatia este prezentata sintetic sub forma unor infografice care evidentiaza realizarile si proritatile companiei pentru atingerea obiectivelor propuse pana in 2020.

Raportul propriu-zis cuprinde practic sapte infografice de baza care corespund domeniilor de CSR strategice ale companiei: Agricultura; Drepturile omului si ale angajatilor; Ambalaje si reciclare; Protectia mediului; Donatii si granturi in comunitate; Managementul resurselor de apa; Cultivarea capacitatii antreprenoriale a femeilor.

Ne-am autoprovocat sa gandim diferit modul in care ilustram si comunicam impactul eforturilor noastre. Acest raport – cel mai accesibil si mai atragator de pana acum – a fost creat pentru a comunica clar de ce prioritatile noastre de sustenabilitate sunt importante pentru afacerea noastra si pentru a invita mai multi oameni in dialogul cu noi. Infograficele reprezinta o poarta catre un univers mai vast al informatiilor privind durabilitatea prezentate pe site-ul nostru, Coca-Cola Journey. In acest fel, cititorii nostri pot culege ce-i mai bun din ambele lumi informationale – un scurt rezumat al celor mai importante momente ale anului, cu optiunea de a aprofunda rezultatele noastre accesand modulele online, a declarat Bea Perez, Director Afaceri Publice, Comunicare si Sustenabilitate Coca-Cola.

Noul raport Coca-Cola propune, de asemenea, pentru prima oara, o abordare interconectata a prioritatilor de CSR. Capitolul referitor la consumul sustenabil de apa in comunitati, de pilda, este prezentat in tandem cu impactul actiunilor care vizeaza stimularea antreprenoriala a femeilor. O alta noutate, care nu tine neaparat de Raport, ci de preocuparea Coca-Cola pentru transmiterea si receptarea informatiei este introducerea pe site a unui nou tip de newsletter, un buletin care se numeste The Circular si care contine evident informatii referitoare la actiunile de responsabilitate sociala ale companiei.

Raportul global de sustenabilitate 2016 poate fi accesat AICI

Sursa foto: coca-colacompany.com

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.