Colaborare si co-responsabilitate pentru comunitate

Ateliere fara Frontiere a organizat joi o intalnire informala cu tema „Etica si eticheta: colaborare si co-reponsabilitate”, eveniment care a adus impreuna reprezentanti ai companiilor si organizatiilor neguvernamentale.

Temele de prezentare si subiectele de discutii din cadrul atelierelor au fost centrate pe reponsabilitatea sociala corporativa, antreprenoriatul social, problematica serviciilor sociale si incluziunii sociale.

S-a vorbit despre: importanta CSR pentru comunitate si companii (Adriana Record, Camera Franceza de Comert, Industrie si Agricultura); standardul CSR ISO 26000 (Abdelaziz Messai, Ecocert, companie franceza de certificare in domeniul agriculturii organice);  mecanisme de raportare in CSR, cu accent pe sistemul LBG (Catalin Gheorghe, Asociatia pentru Relatii Comunitare).

Unele ONG au propus ca firmele interesate de CSR sa vada la fata locului cum se deruleaza un program, o campanie a unei organizatii, pentru o mai buna definire a legaturii dintre ONG si companie.

Referitor la serviciile sociale s-a punctat ideea de a responsabiliza chiar cetatenii fara locuinta, care au ajuns sa cerseasca. Fiecare astfel de persoana ar putea incerca sa vanda lucruri marunte pe strada, ca si modalitate de reintegrare in societate.

Printre companiile si ONG-urile prezente la eveniment s-au numarat: Petrom, Metro, DHL, Danone, KCMC; Samusocial, Ecotic, Reper 21, Viitor Plus, Motivation, United Way.

Mai jos puteti vedea o galerie foto cu momentele evenimentului:

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.