Colgate-Palmolive continua programul „Spala-te corect pe maini!”

Colgate-Palmolive continua si in acest an programul educational Protex “Spala-te corect pe maini!”, desfasurat cu ocazia Zilei Mondiale a Spalatului pe Maini, care este serbata azi, 15 octombrie. Astfel, in perioada 8-12 octombrie 2012, peste 5.000 de copii din scoli bucurestene au primit produse Protex, brosuri educationale si au invatat tehnica spalatului corect pe maini. Andreea Berecleanu, prezentatoarea principalului jurnal de stiri Antena 1, „Observator 19”, s-a alaturat si anul acesta campaniei educationale Protex, vizitand copiii din Scoala Generala numarul 150, din Sectorul 5 al Capitalei.

“Experienta de anul trecut, cand am predat spalatul corect pe maini copiilor din Scoala Generala 70, a fost una extrem de placuta, cei mici fiind foarte receptivi! Mi-am dorit sa ma alatur si anul acesta initiativei Protex, de a sarbatori Ziua Mondiala a Spalatului pe Maini printr-o campanie educationala, dat fiind faptul ca spalarea mainilor cu apa si sapun poate fi la fel de importanta ca folosirea antibioticelor si a vaccinurilor, contribuind la protejarea sanatatii fiecaruia dintre noi”, a declarat Andreea Berecleanu.

Dupa ce au invatat tehnica spalatului corect pe maini de la vedeta Antena 1, cei mici au semnat, cu ajutorul voluntarilor Crucea Rosie Romana, stickere in forma de manuta, ca un simbol al promisiunii lor ca isi vor pastra mainile curate. De asemenea, ei au primit sapunuri Protex care sa-i ajute sa isi tina acest angajament.

Stickerele in forma de manuta semnate de copii in cadrul campaniei educationale Protex vor fi puse pe un panou urias, amplasat in pasajul statiei de metrou Victoriei. Trecatorii vor fi invitati sa se alature initiativei, semnand si ei stickere in forma de mana, ca un simbol al promisiunii ca se vor spala corect pe maini. Si ei vor primi sapunuri Protex si brosuri informative despre importanta spalatului pe maini.

Conform statisticilor, spalarea mainilor cu sapun poate reduce, cu pana la 50% riscul aparitiei diareei sau poate reduce infectiile respiratorii cu pana la 25%. Mai mult, circa 80% din bolile infectioase, precum gripa, hepatita, infectiile respiratorii, parazitozele sau bolile digestive, se transmit prin intermediul mainilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.