Comitetul Olimpic International ajuta organizatiile sportive sa combata poluarea cu plastic

2019-01-03-plastic-thumbnailComitetul Olimpic International a lansat un nou ghid care isi propune sa ajute comunitatea sportiva sa abordeze poluarea din plastic. Ghidul, intitulat  “Plastic Game Plan for Sport” (Plan de jocuri plastice pentru sport), a fost publicat in colaborare cu Organizatia Nationala de Mediu si ofera exemple de succes din intreaga lume sportiva si indrumari organizatorilor de evenimente privind crearea unui plan eficient de reducere a deseurilor de plastic. Ghidul prezinta si pasi cheie precum eliminarea articolelor din plastic de o singura utilizare, reducerea cantitatii de plastic utilizate, reutilizarea articolelor din plastic si reciclarea.

„Plasticul este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta mediul nostru astazi, iar sportul – ca orice alta industrie – are o responsabilitate de a-l elimina cat mai mult posibil. Cu ajutorul acestui ghid, Comitetul Olimpic isi propune sa ofere organizatiilor sportive, organizatorilor de evenimente, sportivilor si fanilor, indrumari clare despre cum sa elimine deseurile de plastic din operatiunile lor si din viata de zi cu zi.”, a declarat Marie Sallois, director al dezvoltarii durabile a Comitetului Olimpic.

Planul de jocuri plastice pentru sport este cel mai recent ghid din seria „Esentialele sustenabile” a Comitetului Olimpic, care ofera indrumari practice privind aspectele cheie ale durabilitatii pentru organizatiile sportive. Ghidurile anterioare din serie includ: Introducere in sustenabilitate, Sporturi pentru actiuni climatice si Aprovizionare durabila in sport.

Ghidul Plan de jocuri plastice pentru sport poate fi vizualizat si descarat aici.

Sursa foto: Olympic.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.