Companiile E.ON din Romania aloca inca 500.000 de lei in lupta impotriva COVID-19

eon donatieCompaniile E.ON vor contribui cu inca 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19.

Fondurile urmeaza sa fie directionate catre o serie de spitale in vederea achizitionarii de aparatura necesara pentru tratarea celor infectati si pentru dotarea cu echipamente de protectie a personalului medical.

Alocarea acestor fonduri vine in continuarea unui program prin care companiile E.ON din Romania si-au propus sa sustina eforturile extraordinare depuse in aceasta perioada de personalul medical aflat in linia intai pe frontul de lupta impotriva noului coronavirus si astfel sa contribuie la asigurarea unor conditii adecvate de interventie rapida si tratament a cat mai multor cazuri de infectare.

“As vrea sa multumesc medicilor, asistentelor si intregului personal medical care depune eforturi deosebite, in conditii dificile, riscandu-si propria sanatate. Transmit gandurile noastre pline de speranta si urari de insanatosire grabnica pacientilor afectati de coronavirus si care trebuie sa beneficieze de cele mai bune conditii de tratament”, a declarat Manfred Paasch, director general al E.ON Romania.

Un prim pas a fost deja facut, prin sprijinul financiar acordat Spitalului Clinic Judetean Mures pentru achizitia unui echipament complet de testare, specific pentru COVID – 19. Aparatul va suplimenta echipamentele medicale existente in acest moment, astfel reducandu-se timpul de diagnostic. Acesta poate prelucra 50 de probe simultan, timpul total de prelucrare fiind de 7 – 8 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.