Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRI BUNE

Companiile interesate se pot inscrie in Green Business Index 2012

Pana pe 28 mai 2012, companiile interesate se pot inscrie in Green Business Index 2012 – barometrul responsabilitatii fata de mediu a companiilor. Includerea in baza de date GBI se face prin completarea online a unuia dintre cele sapte chestionare puse la dispozitie, la alegere: dezvoltare sustenabila, impact asupra mediului, transport sustenabil, utilizarea resurselor, starea cladirilor, achizitii verzi si managementul deseurilor. Informatiile furnizate vor fi folosite pentru a genera o analiza personalizata pentru fiecare companie participanta in parte si recomandari de atingere a performantei de mediu.

Datele furnizate vor fi analizate  de catre o echipa de experti independenti de mediu, in perioada iunie – august 2012. In urma analizei va rezulta clasamentul companiilor responsabile fata de mediu din Romania.

“Este important sa putem construi o platforma de dialog pentru a genera solutii realiste privind problema dezvoltarii sustenabile si a responsabilitatii fata de mediu. Toata lumea vorbeste despre dezvoltare sustenabila si protectia mediului in afaceri. Putini insa au initiative, se implica si fac lucruri concrete. Clasamentul GBI 2012 va contine acele companii care au inregistrat cele mai bune rezultate la evaluarea responsabilitatii lor fata de mediu in anul de raportare 2011. Astfel, analiza se va concentra pe indicatori-cheie de performanta de mediu a companiilor, acestia vizand in principal masurile concrete, cuantificabile, care au fost aplicate pentru minimizarea impactului asupra mediului si eficientizarii utilizarii resurselor”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

Pentru fiecare domeniu in parte este alcatuit topul Green Business Index, iar in final companiile beneficiaza de un raport gratuit de evaluare a performantei de mediu.

Rezultatele vor fi anuntate in luna septembrie in cadrul Galei Green Business Index 2012, cel mai important eveniment national pentru recunoasterea meritelor companiilor in protectia mediului si vor fi publicate in Raportul Green Business Index.

GBI reprezinta singurul instrument gratuit de evaluare a atitudinii firmelor din Romania fata de mediu, conform principiilor ISO 14001 si ISO 19011. In acelasi timp, GBI realizeaza o monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc. Rezultatele proiectului vor putea servi drept reper autoritatilor, pentru ca acestea sa incurajeze masurile de protectie a mediului la nivel macro si microeconomic.

Pentru inscrieri click AICI

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România devine primul lanț de hipermarketuri care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 Intreaga rețea de...

CSR EVENIMENTE

Echipa CSR Media continua seria Seminariilor dedicate Comunitatii de CSR, ce vin sa raspunda unei nevoi concrete, legata de crearea unei Comunitati active a...

Featured

Peste 1800 de elevi și profesori din șase școli din Transilvania cu predare sau cu secții în limba germană au primit în toamna acestui...

Featured

Organizația Salvați Copiii lansează cursul online „Profesor real într-o școală virtuală”, un amplu demers didactic care surprinde principalele aspecte legate de formarea cadrelor didactice...