Competitie internationala pentru elevii de 7-17 ani pe tema Obiectivului Global 14 – Viata acvatica

foto competitie tslOrganizatia britanica Trust for Sustainable Living (TSL) a lansat o noua editie a competitiei internationale de eseuri si dezbateri adresate elevilor din ciclul primar, gimnazial si liceal (7-17 ani), centrata in acest an pe Obiectivul de Dezvoltare Durabila 14 – Viata acvatica. Copiii isi pot inscrie eseurile, in limba engleza, intr-una dintre cele doua categorii de concurs: 7-11 ani sau 11-17 ani. Obiectivul global 14 se refera mai exact la conservarea si utilizarea durabila a oceanelor, marilor si a resurselor maritime, iar eseurile si dezbaterile trebuie sa propuna planuri concrete in acest sens.

Pentru a participa la concurs este nevoie de crearea unui cont online cu numele scolii si al profesorului coordonator, iar acest lucru se poate face pana cel tarziu 15 decembrie a.c. Tot pana la aceasta data vor trebui inscrise (de catre profesor) eseurile elevilor, care, ideal, trebuie sa se incadreze in 400 (categoria 7-11 ani), respectiv 600 de cuvinte (categoria 11-17 ani), cu o depasire acceptata de maxim 40-60 de cuvinte, in functie de categorie. O scoala nu poate participa cu mai mult de 30 de eseuri. Pe 31 ianuarie 2018, sunt anuntate eseurile finaliste, iar in luna iulie vor avea loc dezbaterile propriu-zise in orasul Victoria, capitala Republicii Seychelles.

La editia de anul trecut au fost inscrise peste 1200 de eseuri, din 77 de tari, iar in luna iulie a acestui an au avut loc sesiunile de dezbateri, la care au participat peste 200 de persoane, din 30 de tari. Veda Fernandes, de la o scoala din Emiratele Arabe Unite, a castigat Marele Premiu. La categoria 11-17 ani pe echipe, premiul I a revenit unui grup format din elevi de la scoli din Marea Britanie, Spania, Columbia, Kazakhstan si Romania. Numele reprezentantului nostru este Tudor Oarfa, elev al Liceului Teoretic Ioan Petrus, din Otopeni.

In paralel cu aceasta competitie, TSL organizeaza si un concurs video adresat scolilor care implementeaza proiecte de sustenabilitate, centrate pe echilibrul dintre cresterea economica si protectia mediului. Videoclipurile trebuie sa aiba o durata de max. 3 minute. O scoala poate inscrie in concurs un singur film. Termenul limita de inscriere este 15 decembrie a.c. Reprezentantii scolii castigatoare vor fi invitati in orasul Victoria, Seychelles, iar scoala va primi un premiu de 500 de lire sterline pentru utilizarea lor in proiecte.

Pentru alte informatii, accesati site-ul competitiei.

Sursa foto: pagina Fb a organizatiei

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.