CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

Comunitatea suedeza invata elevii cum sa reactioneze in caz de cutremur

Elevii din 36 de scoli din Capitala au fost instruiti cum sa reactioneze in caz de cutremur, in cadrul programului „Too Quick To Quake”, sustinut de membrii comunitatii Swedish Sustainable Business (SSB), in parteneriat cu ISU Bucuresti si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). In cadrul pregatirii elevilor, profesorii au prezentat o serie de imagini care ilustreaza modul de comportare in caz de cutremur.

Mai mult, la sfarsitul cursurilor copiii au participat si la un concurs care le-a testat si fixat cunostintele acumulate. In urma acestuia, primul loc a fost castigat de elevii scolii nr. 93 Emil Racovita, locul al doilea de scoala 135 Stefan cel Mare, iar pe locul al treilea s-au clasat scolile nr. 116 si nr. 141 IC Bratianu.  Elevii castigatori au fost premiati de 1 Iunie la Ambasada Suediei.

„Ma bucur ca am ajuns sa vedem si rezultatele acestui proiect, lansat in luna martie. Intruirea si exercitiile pentru copiii trebuie sa continue. Nu este de suficient sa-i povestesti unui copil, trebuie sa-l pui practic sa faca ce trebuie. Copiii care vor invata sa se proteje vor invata – la randul lor –  si alti copii sa faca acest lucru, fapt ce va duce, in final, la salvare de vieti”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Membrii Swedish Sustainable Business au anuntat si extinderea proiectului la alte 61 de scoli, pe parcursul anului scolar 2012 – 2013.

„Extinderea proiectului sustinut de comunitatea de afaceri suedeza din Romania este binevenita, deoarece nu numai Bucurestiul este supus pierderilor cauzate de seisme. Unitatile de invatamant de care se ocupa consiliile locale nu au suficiente fonduri pentru a reabilita cladirile scolilor din localitati. Ne propunem sa initiem un program national care sa vina in sprijinul autoritatilor locale. Dar, nu este de ajuns ca o scoala sa fie consolidata, ci trebuie ca si copiii sa stie ce sa faca in caz de cutremur”, a declarat Stelian Fedorca, secretar de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

In prezent, in Bucuresti functioneaza 97 de scoli in cladiri care prezinta cu risc seismic ridicat, unde invata peste 26.000 de elevi.

Continuarea programului „Too Quick To Quake” va fi sustinuta financiar de toti cei 12 membri ai comunitatii Swedish Sustainable Business (SSB), si anume: Assa Abloy, Ericsson Telecommunications Romania, Oriflame Romania, Rombiomedica, Sandvik Romania, Sectia Comerciala a Ambasadei Suediei (Swedish Trade Council), Ambasada Suediei din Romania, AstraZeneca Pharma, Lindab, SCA Hygiene Products, Skanska Romania si Usitall.

 

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.