CSRmedia
CSRmedia
CSRmedia - publicatie premiata de Familia Regala a Romaniei

CONCORDIA Academia. Prima promotie de specialisti practicieni in domeniul social

foto 1 academia concordiaSaptamana trecuta a avut loc ceremonia de absolvire a primei serii de participanti la programul „Scoala pentru Specialisti Practicieni in Domeniul Social”, derulat de Concordia Academia in cadrul proiectului „Professional Training Program for the Practitioners in Social Services for Disadvantaged Communities“. 28 de absolventi au urcat pe scena Centrului National de Arta Tinerimea Romana din Bucuresti, pentru a-si primi diplomele emise de Universitatea de Stiinte Aplicate Vorarlberg, din Austria. Si asta pentru ca programul de training este rodul colaborarii dintre Universitatea de Stiinte Aplicate Vorarlberg, CONCORDIA Proiecte Sociale Austria si Organizatia Umanitara CONCORDIA. Programul are o durata de doi ani si este sustinut financiar de Land Vorarlberg cu 250.000 euro. Cursurile sunt sustinute de cadre universitare si traineri din Austria, specialisti cu experienta in domeniul socio-uman și cu formari academice, care acopera toate domeniile de interes ale interventiei sociale.

Ceremonia de absolvire a fost deschisa de Irina Adascalitei, HR & Organizational Development Director Concordia International, care i-a avut ca invitati de marca pe: Tanja Eiselen, Rector Universitatea de Stiinte Aplicate Vorarlberg, Benedikt Saupe, Vice-Ambasador, Ambasada Austriei, Ulla Konrad, membru in Consiliul Director, CONCORDIA SOZIALPROJEKTE, Bernhard Gut, Coordonator academic al proiectului, Universitatea de Stiinte Aplicate Vorarlberg.

Foarte interesata de dezvoltarea personala si profesionala permanenta a echipei in toate tarile in care este prezenta, CONCORDIA a investit constant resurse in programe de formare pentru oamenii care muncesc cu beneficiarii. Scopul este de a-i ajuta sa munceasca mai usor si sa gaseasca cea mai potrivita, de impact si corecta abordare din perspectiva etica, in relatia cu acestia. Pe baza acestei experiente valoroase, care a garantat cresterea calitatii interventiei sociale, am gandit dezvoltarea Organizatiei Umanitare CONCORDIA si ca formator autorizat si certificat pentru programe de dezvoltare personala si profesionala, destinate oamenilor din social. Odata cu finalizarea primului curs din cadrul Scolii pentru Specialisti Practicieni in Domeniul Social, programul nostru de formare de competente practice in munca directa cu beneficiarii, lansam asadar oficial si CONCORDIA Academia, a punctat Irina Adascalitei, initiator si coordonator CONCORDIA Academia.

Un element de baza al Universitatii de Stiinte Aplicate Vorarlberg este ca ne straduim sa oferim elevilor nostri nu doar o abordare stiintifica, ci sa acordam, de asemenea, o mare importanta unei educatii orientate spre practica […] si ambele s-au regasit in acest curs […] Traim intr-o lume moderna, care se schimba rapid si constant. De aceea, este important ca munca sociala sa sustina profesional si cu inalta calitate acei oameni care nu pot tine pasul din diferite motive, care nu reusesc in planurile lor de viata, sau pur si simplu nu au baza de a duce o viata buna si de succes […] Lumea aceasta nu va fi poate foarte buna, dar va fi putin mai buna datorita sprijinului oferit, a spus Tanja Eiselen, Rector Universitatea de Stiinte Aplicate Vorarlberg.

Pentru un diplomat austriac, acest proiect de formare a personalului din domeniul serviciilor sociale reprezinta un exemplu, sau mai mult, cristalizarea a tot ceea ce reprezinta scopul activitatii Ambasadei de zi cu zi: cursul aduce impreuna austrieci si romani; se produce un schimb de cunostinte, austrieci si romani invata unii de la altii, reusind astfel sa se cunoasca mai bine reciproc si sa cunoasca mai bine tara celuilalt; impreuna, austrieci si romani, imbunatatesc cu adevarat traiul de zi cu zi al concetatenilor lor, a declarat Benedikt Saupe, Vice-Ambasador, Ambasada Austriei.

Suntem prezenti in Romania de 26 de ani, in Republica Moldova, din 2004, si in Bulgaria, din 2008. CONCORDIA a crescut mult din punct de vedere cantitativ in primii ani, iar in ultimii ani ne-am indreptat atentia catre calitatea proiectelor noastre. In interiorul si in afara organizatiei CONCORDIA exista mult know-how si experienta in domeniul social in Europa de Est. Colegii mei si voi, care ati terminat acest curs, lucrand pe teren direct cu beneficiarii, ne aratati acest lucru in fiecare zi. Ei sunt cei care fac progrese mari sau mici si succesul posibil. Iar voi meritati sprijinul nostru pentru ca este nevoie de investitii in educatie si formare continua pentru cei care depun aceasta munca dificila si complexa in mod direct, in fiecare zi, a concluzionat Ulla Konrad, membru in Consiliul Director, CONCORDIA SOZIALPROJEKTE.

In prezent, Academia CONCORDIA este formator autorizat si certificat pentru programe de dezvoltare personala si profesionala destinate oamenilor din social, oferind trei produse: 1. Management social – program de formare cu o durata de livrare de 6 luni, incluzand trei module, respectiv 15 zile de training fata in fata si lucru pe teme de reflectie, dar si proiecte tematice intre module, destinat specialistilor din zona managementului de servicii, din mediul public sau privat; 2. Supervizare in social – programul cuprinde cel putin 375 de ore de formare la nivel teoretic si practic si este structurat pe trei etape: supervizare individuala si de grup pentru participanti, formare teoretica si formare pe tehnici si instrumente, supervizare supervizata; toti absolventii sunt inclusi automat in Asociatia Supervizorilor din Romania; 3. Scoala de Specialisti in Domeniul Social – structurata pe cinci module, timp de sase luni si finalizata cu examinare si certificare prin diploma emisa de Universitatea de Stiinte Aplicate din Vorarlberg.

Adaugă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și tratarea datelor dumneavoastră de către acest site web.