Concursul de proiecte IKEA a fost castigat de SOS Satele Copiilor

Organizatia non-guvernamentala SOS Satele Copiilor a castigat concursul de proiecte sociale initiat de IKEA, cu proiectul Oportunitati egale pentru copii vulnerabili – ”Educatie si grija, o sansa pentru o viata mai buna”. Prin acest proiect, SOS Satele Copiilor isi propune sa ofere ingrijire sociala si suport educativ pentru cel putin 350 de copii cu varste pana in 18 ani, din jurul Bucurestiului, pentru ca acestia sa aiba cele mai bune oportunitati de dezvoltare. Proiectul va fi sustinut de IKEA Romania cu un buget de 30.000 euro pentru dezvoltarea si derularea de activitati care sa produca schimbari in bine si pe termen lung.

“In concurs au fost inscrise de catre ONG-uri peste 50 de proiecte,  care au fost atent parcurse de catre o comisie formata din specialisti in comunicare, achizitii, contabilitate, financiar si sustenabilitate din cadrul companiei IKEA Romania. Dintre acestea, au fost selectionate trei proiecte in finala. Nominalizarea proiectului castigator a apartinut celor peste 450 de angajati IKEA care au votat cel mai potrivit partener in sustinerea drepturilor copilului si educatia”, au declarat reprezentantii IKEA Romania.

Obiectivele proiectului ”Educatie si grija, o sansa pentru o viata mai buna” vizeaza:

  • Respectarea drepturilor copilului prin indeplinirea nevoilor de baza legate de hrana, imbracaminte, medicamente, rechizite scolare, jucarii in interiorul familiilor si facilitarea accesului la serviciile oferite de comunitate, gradinite, scoli, clinici ale medicinei de familie, centre de zi si cluburi destinate copiilor.
  • Imbunatatirea aptitudinilor parintilor fata de ingrijirea si dezvoltarea copiilor si  sprijinirea familiilor prin dezvoltarea unor grupuri de suport reciproc.
  • Crearea si promovarea unei retele de servicii sociale integrate pentru sprijinirea familiilor in situatii de risc.

IKEA Romania da asigurari ca sustinerea acestui proiect reprezinta doar inceputul Angajamentului sau fata de Comunitate.

 

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.