Conexiuni 2013: Tehnologia poate ajuta ONG-urile sa faca mai mult bine

Reprezentatii a aproape 50 de ONG-uri au aflat informatii importante despre cel mai nou sistem de operare Windows, apps, cloud si cel mai nou Office in cadrul celui mai mare eveniment de invatare a tehnologiei pentru ONG-uri – Conexiuni 2013. Organizata de TechSoup si Microsoft Romania, conferinta a aratat, in mod practic, cum te poate ajuta tehnologia sa faci mai mult bine ca ONG. Una dintre concluzii a fost aceea ca, daca lucrezi intr-o organizatie neguvernamentala si vrei sa dezvolti o aplicatie de mobil sau desktop, trebuie sa tii cont de buget, complexitate si risc.

“Cand vreau sa dezvolt o aplicatie online ma gandesc cui ma adresez si cu ce ii ajut. Intr-o aplicatie ii oferi utilizatorului doar acele informatii de care are nevoie pentru a face experienta utila. In plus, trebuie sa-ti stabilesti niste obiective clare pentru aplicatie, sa stii cum va fi folosita aceasta de catre utizatorul final si sa descrii intr-un brief detaliat experienta pe care vrei sa o oferi utilizatorului tau”, a spus Alex Iosef, business developer manager iMedia.

Dintre aplicatiile romanesti dezvoltate pentru a ajuta societatea civila pot fi exemplificate:

  • Seenesthesis, o aplicatie pentru copiii cu deficiente de vedere, dezvoltata de studenti din Politehnica in cadrul proiectului Innovation Labs;
  • Orasul Tuturor – o aplicatie dezvoltata de Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap si Zitec pentru cei aflati intr-un fotoliu rulant care isi doresc sa cunoasca orasul Bucuresti;
  • Controlin – o aplicatie care ii ajuta pe bolnavii cu diabet de tip unul sau doi sa-si monitorizeze glicemia.

Pentru a avea acces la produse software accesibile pentru ONG-uri si la resurse de invatare, va puteti alatura, gratuit, comunitatii TechSoup Romania. Pana in prezent, peste 700 de organizatii neguvernamentale fac mai mult bine cu ajutorul tehnologiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.