Connect with us

Hi, what are you looking for?

CSR WATCH

Conferinta Leaders for Sustainable Business a pus pe agenda liderilor politicile de sustenabilitate

conferinta arc - leadersSase lideri de business din Romania au stat fata in fata cu directorul editorial The Guardian Sustainable Business, Jo Confino, si au discutat deschis despre politicile de sustenabilitate ale companiilor pe care le conduc, in prima editie a Conferintei Leaders for Sustainable Business.  Dieter Schulz – CEO Danone Dairy Europa de Sud-Est, Mariana Gheorghe – CEO OMV Petrom, Jean-François Fallacher – CEO Orange Romania, Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Igor Tikhonov – CEO Ursus Breweries si Andrei Pogonaru – Partner Central European Financial Services au discutat despre costurile si beneficiile politicilor de sustenabilitate, presiunea pentru profit si valorile pe care vor sa leconferinta arc - leaders 2015 lase mostenire cand pleaca dintr-o companie.

„Afacerile inseamna sa faci bine si sa-ti iasa bani din asta” a spus Jo Confino in deschiderea conferintei si sub semnul acestei filosofii de business a stat intreaga discutie intre CEOs care vor ca afacerile pe care le conduc sa faca mai mult decat bani.

Printre cele mai importante idei discutate se numara:

·      Sustenabilitatea nu este sarcina unui departament, ci a intregii companii, si nu implica doar actiuni reparatorii, ci tot ecosistemul in care se misca o firma, inclusiv educarea clientilor despre produse si folosirea lor responsabila.

·      Companiile trebuie sa gasesca avantajul competitiv al practicilor de sustenabilitate si sa evite capcana limitarii la respectarea reglementarilor existente .

·      Este nevoie de un dialog la nivel national intre sectorul de afaceri, institutii publice si sectorul civil pentru ca practicile de sustenabilitate sa schimbe cu adevarat lumea, pentru ca nicio companie nu poate genera schimbare profunda de una singura. Este nevoie de o reconectare la nevoile societatii pentru ca in prezent resimtim o mare prapastie intre interesele companiilor si cele ale societatii.

·      Romania este o societate cu nivel scazut de incredere iar schimbarea va veni de la viitorii consumatori si angajati, care vor ajunge la maturitate cu alte valori si asteptari decat cei care sunt acum adulti.

·      Cele mai importante persoane pentru un CEO sunt actionarii, dar adevarata mostenire a unui lider este sustenabilitatea, pe care o poate implementa daca stie sa isi apere valorile personale.

Evenimentul a fost organizat de Dincolo de profit si Asociatia pentru Relatii Comunitare in parteneriat cu AmCham Romania, Camera de Comert Olanda-Romania, Ambasada Olandei la Bucuresti, Camera de Comert Irlanda-Romania, Camera de Comert Britanico-Romana si Institutul Aspen Romania.

CSRmedia.ro a sustinut acest eveniment in calitate de Partener Media.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Poate te interesează și următoarele articole

Featured

Kaufland România a selectat cele 14 organizații neguvernamentale care vor primi finanțare în valoare totală de peste 2.245.500 lei, in cadrul celui de-al doilea...

Featured

Sistemul Coca-Cola in Romania (Coca-Cola HBC Romania si Coca-Cola Romania)  a lansat  Meniul Faptelor Bune, cu scopul de a ajuta cat mai multe persoane...

CSR CAFE

Cum cel mai bine se invata din exemple concrete, apreciem ca este important sa comunicam si sa impartasim ceea ce facem, proiectele noastre, modul...

Featured

PENNY a inaugurat, alături de Habitat for Humanity, Centrul Comunitar din Buftea, un spațiu ce va funcționa ca un after-school și va deservi două...