Consortiu business, dedicat pro-bono cresterii accesului la educatie si ocuparii pe pietele emergente

Camera de Comert Americana a anuntat lansarea oficiala a International Business Corps, un consortiu de firme recunoscute in domeniul CSR, care ofera servicii pro-bono in tarile in curs de dezvoltare.

 Consortiul va actiona prin intermediul expertilor din companii, care vor face voluntariat “la doua capete”, vizand cresterea capacitatii antreprenoriale a intreprinzatorilor si intarirea capacitatii organizatiilor neguvernamentale, pentru o mai buna deservire a comunitatilor in care activeaza. Voluntarii experti urmaresc in principal cresterea accesului la educatie si crearea unor conditii favorabile de ocupare pe piata muncii.

 “Acum 50 de ani, presedintele Kennedy a creat Peace Corps cu scopul de a contribui la dezvoltarea socio-economica a lumii. Astazi o noua structura este cladita pe aceleasi temelii, cu rolul de a cultiva valorile voluntariatului in randul membrilor Camerei de Comert si ai angajatilor lor si de a-i mobiliza pentru dezvoltarea globala”, a precizat Stephen Jordan, director executiv Business Civic Leadership Center, structura integrata a Camerei de Comert.

Printre fondatorii International Business Corps se numara companii precum Alcoa, Amadeus, Dow Chemical Company, Executives Without Borders, Greif International, HP, IBM, Merck, Motorola, Tupperware.

Foto: BCLC

 

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.