Cora a deschis spatii de reciclare coraVerde in toate magazinele proprii

Cora Romania, impreuna cu Green Group, a deschis in toate cele 10 magazine ale sale spatii speciale pentru reciclare, denumite coraVerde.  Cei care vor pot aduce aici aparatura electrica si electronica, PET-uri si doze din aluminiu pentru bauturi. De la cora, produsele pleaca la fabricile Green Group spre reciclare, iar clientii primesc in schimbul lor vouchere de cumparaturi in hipermarketurile cora. In fiecare punct coraVerde au fost instalate doua aparate, unul de colectat PET-uri si doze de aluminiu, celalalt pentru cantarirea aparaturii electrice si electrocasnice. Pentru un PET, clientii primesc 0,05 lei, iar pentru o doza, 0,03 lei.

„Cu totii ne-am gandit macar o data cum ar fi daca nu am mai arunca PET-urile, dozele sau aparatele uzate la gunoi. Sisteme de reciclare foarte performante exista de ani buni in strainatate si ne bucuram ca acum le inaguram in premiera pentru Romania, la cora. Compania noastra are o filozofie in care mediul inconjurator este extrem de important si chiar am deschis anul trecut primele centre comerciale verzi tara. Aceste sisteme aduc un castig pentru toata lumea, dar cel mai important castig ni-l aducem noua insine pe termen lung, prin protejarea mediului in care traim”, a declarat Anca Popescu, Director Magazin cora Pantelimon si Responsabil coraVerde.

In ceea ce priveste aparatura electrica si electrocasnica, se primesc toate tipurile de aparate:  frigider, masina de spalat, aragaz, cuptor cu microunde, boilere etc. In functie de clasa de deseu din care face parte deseul adus, se primesc vouchere cu valori fixe pe kilogram. De exemplu, se ofera 0,8 lei/kg pentru un frigider,  0,6 lei/kg pentru fier de calcat, 10 lei/kg pentru telefoane mobile etc.

cora Romania este o companie cu o puternica orientare catre protectia mediului, descizand anul trecut primele centre comerciale din Romania care au primit certificarea BREEAM de cladiri verzi de clasa A. cora Romania are in prezent 10 magazine, dintre care 4 la Bucuresti si cate unul la Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Constanta, Arad si Bacau.

1 Response

  1. Grigore spune:

    Buna ziua, am o masina de spalat pe care as vrea sa o aduc la dumneavoastra, stau la lujerului si vreau sa stiu daca la cora lujerului o pot aduce. Ce valoare ar avea voucher-ul , va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.