Cora Romania: Peste 1000 persoane au alergat in prima cursa din istorie fara linie de finis

Wings For Life World Run, Press Conference in Bucharest Romania on 28th October 2013cora Romania si Fundatia Lumea cora au sprijinit cel mai mare eveniment de alergare din lume, Wings For Life World Run, o cursa originala, fara finis. Organizata de fundatia Wings For Life concomitent in 35 de tari de pe 5 continente, competitia are scopul de a strange bani pentru cercetarea afectiunilor maduvei spinarii. La startul din 4 mai s-au inscris peste 1.000 de alergatori. Plecarea s-a facut din parcarea cora Pantelimon, iar traseul a continuat pe DN3 – DN3A, pe ruta Bucuresti – Fetesti, unde traficul a fost  restrictionat.

„Niciodata nu a mai avut loc o competitie ca aceasta. Nu a existat o linie de finis, asa cum este la fiecare cursa traditionala. Aici, participantii au alergat in fata unei masini oficiale de finis, fiecare masina fiind dotata cu acelasi echipament de cronometrare conectat la un clasament mondial in timp real. La o jumatate de ora dupa ce participantii au luat startul, masina oficiala de finis a plecat in urma lor cu o viteza constanta. Odata ce masina oficiala de finis a depasit un participant, pentru acesta cursa s-a incheiat. Asa a decurs intreaga cursa pana cand cate un singur participant de sex masculin si unul de sex feminin din intreaga lume au ramas in competitie. Ei au fosti incoronati drept campionii mondiali Wings for Life World Run”, a declarat Daniel Pisica, director de concurs.

Ambasadorii Wings For Run din Romania au fost Mihaela Radulescu, Dani Otil, Toma Coconea si Andrei Rosu. La start, lor li s-au alaturat si sportivii Ana Maria Branza, Alin Petrache, Virgil Stanescu, dar si alte vedete locale, precum Ana Maria Stancu, Daniel Osmanovici, Cosmin Selesi, Joseph Hadad, Valentin Butnaru, Alexandra Badoi, Octavia Geamanu, Adrian Maniutiu.

Se estimeaza ca 3 milioane de oameni din intreaga lume se confrunta cu afectiuni ale maduvei spinarii. In fiecare an, aproximativ 130.000 de persoane sunt implicate in accidente care le afecteaza maduva spinarii, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Initiativele de cercetare in aceasta directie apartin in mare parte organizatiilor private. Fiind o organizatie non-profit, Wings for Life se bazeaza pe ajutor si donatii pentru a strange fonduri care sa sustina proiectele de cercetare. Wings for Life foloseste garantat 100% din donatiile primite pentru a fi folosite in proiectele de cercetare.

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.