CoraVerde: Tone de deseuri electronice si electrocasnice reciclate intr-un an

CoraVerde_ Copii la reciclatoarele verziIn primul an de la instalarea in magazinele cora din toata tara, cu ajutorul aparatelor inteligente puse la dispozitie de catre Green Group au fost reciclate 7,5 milioane recipiente PET si 750 de tone de deseuri eletronice si electrocasnice (DEEE), in valoare de peste 30.000 de euro. Aparatele ofera in medie 1,17 lei pe kilogram pentru un echipament electronic vechi si 0,05 RON pentru fiecare PET colectat, prin tichete de cumparaturi la cora. Pentru a sustine reciclarea si protejarea mediului, magazinele cora din toata tara gazduiesc in perioada aprilie-iunie 2014, evenimentele Iubesti mediul? Recicleaza! coraVerde_spectacol City Parkorganizate de Corint Educational, Asociatia Corint Pro Lectura si Fundatia Lumea cora, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, ca parte a programului Pasaport pentru cultura.

Ana Maria Florea-Harrison, Responsabil PR cora Romania“Suntem foarte fericiti sa vedem interesul copiilor fata de protejarea mediului. Imediat ce au aflat de evenimente, scoli din toate judetele unde avem magazine si-au anuntat participarea. Copiii sunt fascinati de aparatele din zonele coraVerde care inghit PET-uri si recicleaza DEEE-uri si acest lucru nu poate decât sa ne bucure pentru ca ajutam si noi ca generatiile viitoare de adulti sa fie mult mai responsabile cu mediul inconjurator”, a declarat Ana Maria Florea-Harrison, Responsabil PR cora Romania.

Evenimentele au drept scop popularizarea metodelor de reciclare inteligente in randul elevilor. Primele doua evenimente au avut loc pe 5 si 6 aprilie la cora Bratianu si, respectiv, cora City Park din Constanta. Copiii de la scolile din oras au participat la concursuri cu intrebari despre natura si despre reciclare si, drept multumire, au oferit publicului minunate momente artistice.a

Articole similare...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.